diumenge, 20 de desembre del 2009

BARÇA - Tocar el cel amb les mans...


Aquesta magnífica fotografia, que segurament a hores d'ara haurà donat la volta al món, ens omple de satisfacció, com a "culers" afeccionats al Barça, i sobretot també com a Catalans.

Com a culers perquè no es pot demanar res més d'un equip que ha estat capaç d'una gesta com aquesta, guanyar tots els títols possibles en un sol any, 6 copes.

I com a catalans, perquè és el triomf d'un equip cohesionat, jove i amb il·lusió, on hi ha molts nois del planter que han treballat amb esforç i amb molta fe i molta il·lusió, i sobretot també per l'entrenador, en Pep Guardiola, un home jove que ha sabut infondre aquest esperit exigent de treball, d'esforç, de concordia, i de bon rotllo en el vestidor. I tot això amb una gran dosi d'humilitat, de sinceritat, sense fatxenderies, i sempre tocant de peus a terra.

Les seves llàgrimes d'ahir a peu de gespa, descarregant tota la tensió acumulada durant el partit, ens van omplir d'emoció, perquè eren unes llàgrimes sinceres, incontenibles, una descàrrega d'emocions que durant aquest any increible ha anat acumulant i que ahir davant les càmeres de televisió, van poder veure tothom, les d'un home senzill, valent, coratjós, que amb fe i treball, ha portat l'equip a les fites més altes mai imaginades i mai igualades.

Podríem dir moltes més coses d'aquest entrenador i d'aquest equip, però ara només em ve al cap que el Barça és més que un club, que el Barça pels catalans és un orgull. Que vagis per on vagis del món, si diues que ets de Barcelona tothom et somriu, diu Messi, Messi... Visca el Barça, i sap d'on som i d'on venim.

Si tots els catalans, si tot el poble de Catalunya, sapiguéssim imitar el que ha fet el Barça aquest any, lluitar amb tenacitat, amb valentia, amb constància, amb esforç, amb il·lusió, amb Fe..., d'aquí a poc temps tindríem el resultat que molts estem esperant, la gran fita social, la nostra independència total i absoluta, el reconeixement a nivell mundial com a Nació que som i que volem ser...

Que algun dia no gaire llunyà poguem penjar una foto semblant a aquesta d'un Guardiola volant, amb les mans tocant el cel, on l'enlairat sigui el lider capaç d'aconseguir el nostre objectiu d'alliberament nacional... i com deia el poeta:
"Perque encara tot està per fer i encara tot és possible".

1 comentari:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bon i emotiu comentari Salvador. I Messi que va fer el gol de la victória amb el cor i l'escut. Ara cal tenir en compte aquesta gesta si les coses no van tant bé, que ja em cònec la culerada que va al camp i la premsa.
I el poeta es va morir i tot encara està per i ja no sé si tot és possible, no amb els dirigehts polítics que tenim a dia d'avui.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin