dissabte, 30 de març del 2019

MALTA, l'illa dels Cavallers... amb històries mil·lenàries (00)

MALTA, l'illa famosa pels Cavallers de l'Orde de Malta.

El Sobirà Orde Militar i Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem, de Rodes i de Malta, més conegut com l'Orde Sobirà i Militar de Malta, és un orde religióa catòlic amb un caràcter, tradicionalment, militar, cavalleresc i noble. És l'orde de cavalleria encara en funcionament més antic. L'Orde Sobirà i Militar de Malta té la seu a Roma i és àmpliament considerat un subjecte sobirà pel dret internacional.
A més d'aquesta peculiaritat històrica, l'illa té un patrimoni arqueològic importantíssim de primera magnitud. 

En visitar els primers temples del període neolític de l'illa de Malta, fem un salt en el temps de milers d'anys endarrere.

La majoria de temples neolítics que visitàrem foren construïts entre 3.600 i 2.500 anys a.C. (abans que la famosa construcció megalítica de Stonehenge).

Amb aquesta introducció vull destacar que la decisió de visitar i conèixer l'illa de Malta fou encertada. Havíem conegut en viatges anteriors altres illes importants del Mediterrani, com Sicília, Sardenya, Creta, Xipre, però no la petita Malta i Gozo, i ara sí que l'hem coneguda amplament i de manera força completa, tant a nivell religiós, con històric-arqueològic i també artístic. 

Ens hem amarat d'història i de la important presència dels Cavallers de l'Orde Hospitalaria de Sant Joan de Jerusalem, i gràcies, molt especialment, a les llargues i interessants explicacions de la nostra guia Fabrizzia.

Com faig habitualment, en dies posteriors aniré desgranant amb més detall, i en petites cròniques entrellaçades, totes les meravelles que vam trobar i de les que vam poder gaudir.


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin