dimecres, 23 de gener del 2008

Extremadura... (00)

Acabem d’arribar del nou viatge, un circuit cultural a Extremadura, que hem fet altre vegada amb l’Imserso.

Extremadura, la regió que està més enllà del Duero, (extrema douro), és una regió immensa, molt buida, el paisatge i les grans extensions de terreny donen una sensació de llibertat, però també de buidor. No veus camps parcel·lats, no veus cases, no veus pagesos... són enormes latifundis propietat de nobles amb els seus magnífics castells, i allò que més crida l’atenció són les enormes extensions de “dehesas” amb alzinars i alzines sureres (alcornoques), i el bestiar pasturant, xais, vaques, toros, porcs negres, etc. I de tant en tant una explotació agrícola, alguna cooperativa horto-frutícola, i poca, molt poca indústria.

El viatge era cultural i per això hem visitat la majoria de les parts històriques i monumentals, començant per Mérida (l’Emerita Augusta dels romans) on teníem l’hotel i residència, amb el seu magnífic i impressionant Museu d'art romà,

i continuant per les visites a Cáceres, monumental, al santuari de Guadalupe, la patrona d’Extremadura, a Trujillo, ciutat dels conqueridors, i després a Alcántara, Coria i Plasencia.

Com he fet en altres ocasions, a partir d’avui aniré desgranant impressions i algunes fotos dels llocs i les coses més interessants que hem pogut veure i viure en aquest viatge.

Us desitjo que en gaudiu com ho hem fet nosaltres.

Extremadura (01) - (02) - (03) - (04)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin