diumenge, 16 de novembre del 2008

Noves tecnologies, Apple, Windows, Google,…


Fa més de 15 dies que estic immers en un món de tecnologia que en certs moments arriba a ser aclaparador… que si Windows, que si Apple, l’iPod, l’iPhone, el pare Google, amb els nous chats amb imatge (Google Talk), el Messenger, l’iChat, les agendes d’Outlook, el Facebook, l’iTunes, l’Xtorrent, el Blogger, els megabytes, els jpg, els avi, els mp3 i mp4, i tota la parafernàlia que us pogueu imaginar.

Molts de vosaltres, lectors de blocs, bloggers i blocaires, ja sou experts en tot aquest món tecnificat, però per la majoria dels mortals, tot això sona una mica a música celestial… o més aviat podríem dir “infernal”… A més, d’un mes a l’altre, tot canvia, tot es perfecciona, tot es redueix de tamany, o tot s’amplia, segons es miri. Ara ja parlem de memòries d’ordinadors d’una o dos TB (Terabytes). Que lluny han quedat aquelles memòries inicials de 400 o 600 MB, quan ara ja trobes minúsculs llapis de memòria de 2, 4 o 6 GB.

I a què be tot això?... doncs ni més ni menys que després d’una pila d’anys de treballar i navegar amb diversos PC’s dels que funcionen amb Windows, després de moltes “batalles” informàtiques, incruentes, però sovint molt emprenyadores a causa de misteriosos missatges del sistema operatiu, i de moltes “penjades” del PC, finalment m’he decidit i m’he passat al gremi dels “maqueros”, és a dir, d’aquells que utilitzen un ordinador Mac per treballar i per gaudir de totes les prestacions que ofereixen.

Actualment aquest post ja l’estic fent amb el nou iMac que he adquirit. He tingut alguna batalleta per aconseguir que tot funcioni, especialment la connexió a internet, ja que els mòdems que suministren les companyies de telefonia són habitualment una “caca” i el WiFi del iMac es negava a connectar amb el mòdem, eren incopmatibles…. Oh, meravella…, comencem bé. Vaig haver de recòrrer a una empresa concessionària d’Apple i un tècnic diligent em va sol·lucionar el problema instal·lant-me un AirPort d’Apple, amb el qual ara funciona tot molt bé.

Apple destaca pel seu disseny, especialment acurat, modern, esplèndid, i l’ordinador comparteix aquestes qualitats, no solament en la seva carcassa, el hardware, sinó també en el disseny dels seus programes el software, tots interconnectats entre si, i amb una aparença, un “look” molt agradable. També tenen la fama, i això ja ho anirem comprovant, de que no es pengen, són més intuïtius, i més àgils a l’hora d’instal·lar o desintal·lar programes… I, oh meravella de les meravelles… de moment no tenen virus ni antivirus… quant de temps durarà aquesta felicitat…?

Que consti que no tinc cap comissió de la casa Apple, però penso que aquesta gent porten una política comercial molt ben orientada i a poc a poc van guanyant quotes de mercat molt importants, i és que els seus productes són molt i molt atractius. Heu vist sinó l’èxit de vendes que ha tingut el seu revolucionari telèfon iPhone?, ha estat espectacular…

Acabo la meva reflexió pensant que totes aquestes aventures, lluites, i trifulques informàtiques serveixen, com ja deia l’altre dia en el meu post d’ara fa un mes, 15/10, “Una bona notícia per als Blocaires…”, (vegeu aquí) per mantenir a la nostra edat les neurones actives i la intel·ligència desperta i en funcionament.

* * *

3 comentaris:

José Luis Sánchez ha dit...

Salvador; Et felicito per el teu nou ordinador... que el gaudeixis amb salut!!. El 80 per cent de les parauletes tècniques amb les que estàs lluitant no tinc ni pellofa!!. Ah: Un detall : aquesta espècie de cadira de la primera il•lustració em sembla la màquina del temps de H. G. Wells…. Una abraçada!!!

Maurici ha dit...

Enhorabona Salvador segur qui surts guanyant i és que aquests últims temps aquests del Windows es pengen cada dos per tres, una caca! si senyor

Xiruquero-kumbaià ha dit...

I tots els programes que tenies, son compatibles amb el Mac?
Vull dir la informació que tinguéssis guardada en determinats programes, la recuperes normalment?
Després de la posta en marxa ja ens explicaràs els avantatges que hi trobis.
Salutacions.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin