diumenge, 28 de juny del 2009

Coral Burgalesa + Coral Espígol -intercanvi de sentiments-















Avui diumenge, hem gaudit d'una experiència molt vivencial i enriquidora.

A la capella de Santa Àgata hem escoltat un magnífic concert de la Coral Polifónica del I.E.S. Pintor Luis Sáez, de Burgos, dirigida per Rodrigo Calzada.

Aquest concert ha estat fruit de l'intercanvi que a primers de maig vam efectuar amb aquesta coral quan vam anar a Burgos a fer també nosaltres un concert.
(Vegeu
aquí aquella crònica anterior).

També aquí, com vam fer a Burgos, la nostra coral Espígol, es va ajuntar amb la de Burgos per interpretar conjuntament "El Rossinyol", i tres cançons burgaleses..., al final de la crònica trobareu una petita mostra filmada...

La coral burgalesa va ser fundada l'any 1995, i porta el nom de l'Institut d'Educació Secundària "Pintor Luis Sáez". En l'actualitat compta amb més de cinquanta membres. Té una característica singular, ja que és la única que integra a tots els sectors de la Comunitat educativa (pares i mares, alumnes, i també professors i professores). I també des dels inicis va intentar integrar membres d'altres comunitats educatives de centres de Burgos, així com també altres persones vinculades a l'Institut.

En el seu repertori hi ha obres dels grans mestres universals com Bach, Haendel, Verdi, Perosi, Mozart, Grossi, etc., però també cançons burgaleses, de Castella i també del folklore d'altres comunitats espanyoles, com és el cas d'aquesta cançó popular catalana "Margarideta", que aquí sota podreu sentir. També incorporen mostres del folklore internacional especialment hispanoamericà.



Amb l'excel·lent direcció del jove Rodrigo Calzada, el repertori interpretat en el concert d'ahir va tocar diversos registres, tots ells molt ben interpretats, des de cançons tradicionals del folklore burgalès, a adaptacions de músiques modernes, populars, espirituals negres, i fins i tot tres cançons catalanes, la Margarideta que ja heu pogut escoltar, la sardana "Juntes les mans" de Carles Grando, i a la cloenda i juntament amb la nostra coral Espígol, van cantar "El rossinyol".

És impossible aquí recollir tota la varietat i riquesa de matisos que ens va oferir el concert, però com a mostra significativa poso aquí aquesta filmació de la cançó espiritual negre "Amen" que va agradar molt a tot l'auditori.



Les actuacions de la coral, a part de les habitualment ofertes a la Comunitat educativa, s'han centrat en concerts a diversos auditoris burgalesos, tant de la ciutat com de la provincia i arreu de l'estat.

Per cloure el concert i el nostre intercanvi, les dues corals conjuntament vam interpretar 4 cançons: "El rossinyol" i "Hermosa Santana", aquestes dues dirigides per en Quim Manyós de la coral Espígol.
I a continuació: "Morenita" i "Esta tierra", dirigides per Rodrigo Calzada de la coral Polifònica.

Com a mostra incloc també aquí una gravació de la interpretació conjunta de la "Hermosa Santana"



* * *
En definitiva ha estat un intercanvi i una experiència enriquidora per totes dues corals, a part d'una agradable convivència amb persones molt amables que en tot moment ens van obsequiar i ens van acompanyar en la nostra visita a Burgos, així com també nosaltres hem intentat fer-ho amb ells en la seva visita, breu i calorosa, a la nostra ciutat.

El dissabte dia de la seva arribada vam fer un sopar de germanor al CAT, la nostra seu social, on vam acabar, com no podia ser d'altra manera, cantant i ballant tots plegats.
Aquest matí la coral burgalesa ha visitat el Palau de la Generalitat i el Palau de la Música Catalana. I aquesta tarda el magnífic concert que he comentat.

Creiem que l'experiència ha valgut molt la pena i tant de bo poguem tornar-la a repetir en un futur proper. També agrair des d'aquest portal, l'atenció i l'amabilitat, sempre extraordinària de qui ha fet de representant de la coral, el Sr. Rafael Santamaria, sempre amatent, cordial, pròxim i tant erudit que en la nostra visita a Burgos ens va fer de guia perfecte.

Rafael, sinceramente, gracias por todo...!!!

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin