dimarts, 10 d’agost del 2010

Homenatge a l'Antoni Anguela - Post 300

Les circumstàncies ens han portat a aquesta data en la que, amb aquest post núm. 300, vull retre homenatge al que fou company de feina i amic durant 23 anys al Departament de Cultura, que va morir massa jove el passat dia 4 d'agost.

Durant tots aquests anys ell fou el meu cap de Servei a la feina, però també i sobretot, fou un excel·lent amic i company, sempre al servei de la Cultura popular i tradicional del nostre país.

Va dirigir des del començament el Centre de Documentació i Recerca de la Cultura Tradicional i Popular –creat per la Generalitat de Catalunya el 1983, després de la celebració del Primer Congrés de Cultura Popular i Tradicional– fins a la seva integració al CPCPTC, en el que tots hi hem deixat el nostre esforç i treball...

Dijous passat vam fer un emotiu acte d'acomiadament de l'Antoni en el que hi havia gran quantitat de gent, familiars, amics, antics companys de feina, del món sardanista, del món de la cultura popular, etc.

Els que ens movem habitualment per la xarxa hem pogut constatar el ressó que la mort de l'Antoni ha tingut aquests dies, i he volgut fer un petit recull de totes les mostres de condol i d'admiració envers la seva persona.

Han vingut de tot arreu i de llocs i persones ben diferents, com per exemple d'algun dels blocaires més il·lustrats i també amic i company (aquí),  o des d'associacions fortament vinculades des de sempre al conreu de la cultura popular com la de Carrutxa de Reus (aquí), o d'entitats vinculades al món associatiu com Xarxanet (aquí), i evidentment també des de molts llocs vinculats al món sardanista del país com aquest de la Secció sardanista de Martorell (aquí), o de la mateixa Federació sardanista de Catalunya (aquí)...

Amb l'enyorança del company perdut per sempre, us deixo aquí les seves paraules que va voler deixar escrites en el seu recordatori:

* * *

1 comentari:

Mel.la ha dit...

em sap molt greu....... era jove....... i la manera d'acomiadar-se...... em sap greu..... bona gent.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin