diumenge, 24 de novembre del 2013

Un referèndum mai pot ser il·legal...!!!


De tant en tant trobes algú que s'expressa amb claredat...

Llegint la premsa d'aquest matí, he trobat al PUNT-Avui, un article del periodista Jordi Badia, (pàg.21) la lectura del qual us recomano vivament.

Diu coses tant assenyades i evidents com aquestes: "...l'argument del referèndum il·legal a que apel·la l'unionisme és una fal·làcia. Primer, perquè un referèndum mai pot ser il·legal en una democràcia, ja que consultar la població per dirimir les raons que hi sorgeixen n'és la seva essència. I finalment, perquè és mentida: hi ha cinc vies, almenys, per poder celebrar el referèndum sense vulnerar l'ordenament jurídic espanyol."

"Sembla mentida que l'unionisme apel·li a la il·legalitat del referèndum i no li caigui la cara de vergonya"...

"...el que hauria de ser considerat il·legal, i que hauria de dur dirigents a l'ostracisme, és impedir que els ciutadans dirimeixin les diferències a través del vot lliure i democràtic.


Arribes sovint a la conclusió que els unionistes i tota la caterva que els dona suport, no són demòcrates. Són intolerants que volen imposar el seu criteri per la força del poder, però no per la raó ni per les lleis de la democràcia.

Cliqueu l'enllaç directe al logo d'el PUNT-Avui, aquí sota, i llegiu l'article complet, 
val molt la pena...!!!


* * *

1 comentari:

Joan Antoni ha dit...

Preguntar i decidir és sempre democràtic. Els referèndums són una manera de preguntar que té una regulació legal en qualsevol Estat i per tant té unes regles. Si no s'adapta a les regles pot ser il·legal, encara que legítim, que és una altra cosa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin