diumenge, 2 de juny del 2024

Un Tastet de Costa Daurada... un any després

 Feia molt de temps que volíem tornar a trepitjar les platges de la Costa daurada, la darrera vegada que ho vam fer va ser al setembre del 2023, i fou a Coma-ruga, vam fer estada en un hotel que era just al damunt del conegut "Riuet" d'aigües amb una alta concentració de sals clorurades sòdiques que surt de l'interior de la població i arriba a la platja.  

L’aigua neix en una surgència de roques calcàries del massís de Bonastre i descendeix a força profunditat per les falles que delimiten la fossa tectònica del Penedès, fins a arribar a Coma-ruga, on brolla espontàniament a la superfície. (vegeu: https://www.elvendrellturisme.com/natura-i-salut/estany-i-riuet-de-coma-ruga)

Aquell cop l'hotel no ens va acabar de convèncer, i per això ara hem volgut tornar. Ho hem fet en una curta estada de 4 dies, en un hotel del Grup 4R, però aquesta vegada  ens hem aturat una mica abans, hem volgut explorar la fantàstica platja de Sant Salvador, que tal com em comenta l'amic Joan de la coral Espígol (que hi té residència a la zona), és un dels tres barris marítims d'el Vendrell (Sant Salvador, Coma-Ruga, i El Francàs).

Vam aconseguir una habitació amb vistes directes a la gran platja, 

 que ens permeté gaudir de l'espectacle de la natura, en especial del mar Mediterrani i del seu aspecte canviant en funció dels vents i de la nuvolositat. 

Podrem veure la sensació del brogit de les onades en un petit video que vaig poder captar a peu de platja, també es veu al fons l'edifici blanc de l'hotel, on en el tercer pis teníem l'habitació amb una vista esplèndida, i surten un moment alguns nois preparant les piragües i s'entrenaven amb les pales per entrar a l'aigua...

Van ser uns pocs dies de relax, de sol i platja, i una breu banyada al mar ja que l'aigua encara era força fresca, i també llargues passejades pel passeig amunt i avall, des d'el museu Pau Casals, a l'esquerra, fins al "Riuet" de Coma-ruga a la dreta. 

Les estones d'estada a la platja van ser distretes per diversos factors... el principal perquè a mig matí arribaven unes grans colles de nois joves provinents de l'alberg Xanascat de la Generalitat (vegeu: https://xanascat.gencat.cat/ca/albergs/albergs/coma-ruga-xanascat

que amb les seves piragües i plataformes organitzaven un rebombori força notable i distret per als pocs banyistes que érem allà prenent el sol, i no tant el bany, ja que l'aigua encara era bastant freda..., la feinada dels monitors o monitora era per aconseguir que tots pugessin a las piragües 

Un altre aspecte curiós e inesperat amb que ens vam trobar va ser que aquests dies s'estan portant a terme uns treballs de regeneració de platges, que consisteix en que amb una flota d'uns grans camions van transportant sorra des d'una muntanya que hi ha a prop de Coma-ruga, fins molt més al nord... no sabem exactament fins a on anaven..., però el flux dels camions era constant, amunt i avall... era realment impressionant veure arribar aquells enormes camions Volvo que passaven tant a prop nostre.

això comportava que com que circulaven a ran de mar,  havien deixat unes grans roderes a la sorra, just un parell de metres abans d'arribar a la platja, que dificultava molt l'accés, ja que era com una petita gimcana haver de baixar i pujar per aquells solcs enormes de les roderes que havien deixat les rodes, també enormes, dels camions

(en veurem algunes fotos més)

Han estat dies força distrets... el sol espectacle del mar amb el seu moviment constant i canviant, el brogit que feien les onades, els soroll somort de la corrua de camions circulant constantment amunt i avall, de les 8 de matí fins les 5 de la tarda, la cridòria i xiscles dels nois pre-adolescents amb les seves piragües, etc.... ha estat un "coctel" realment variat i curiós. 

Una mostra de l'estat del mar, una tarda del 30 de maig a 2/4 de 8 del vespre... que podem contemplar des de la terrassa de l'habitació de l'hotel. Per gaudir i per relaxar-nos realment.

Com a resum d'aquests dies unes quantes imatges més a mode de "galeria"... 

Gran platja de Sant Salvador
contrast a la platja amb parapents i camions...

nens entrant a les piragües
un anar i venir dels camions
fort contrast entre el treball i el plaer...
aspecte d'una visió tropical...
escultura al·legòrica a Pau Casals
entrada al Museu Pau Casals
el jardí del museu
escultura del jove Apol·lo

una part de l'edifici
Bust de Marià Fortuny
escultura amb finestral
Una altre escultura d'en Clarà

* * *

Fins aquí el que ha donat de si l'estada de quatre dies per les platges del Vendrell, a la Cosa Daurada.

* *

Desitjo que us hagi agradat, i fins la propera...!!

 



 

 

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin