dimarts, 10 de juny del 2008

Segon concert amb la Coral Espígol

El passat divendres, 6 de juny, vaig participar en el segon concert amb la Coral Espígol, en la que vinc participant tot aquest curs. Era el concert de final de temporada i es va fer al claustre de l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, anomenat col·loquialment "Els Felipons" de Gràcia.

En aquesta trobada s'estrenava també el Cor Femení de Granollers, dirigit per en Marc Dosaiguas, i a qui nosaltres els donàvem com l'alternativa en el seu primer concert en públic. Van fer allò que se'n diu "fer de teloners"...

El nostre concert també significava el comiat de la seu que ha acollit durant dues temporades els assajos de la coral, ja que a partir del curs que ve tornarem a assajar al CAT, on ja ho havíem fet, un cop acabades les obres de remodelació.

El repertori del concert va ser força variat, ja que vam agafar peces d'aquí d'allà d'altres concerts que havíem fet i altres del repertori habitual, i fou el següent:

"Hymne a la nuit" de J.P. Rameau, "Les Pêcheurs de Perles" de G.Bizet, "Lydia" de Gabriel Fauré, "Calme des nuits" de Camille Saint-Saëns, "Es glänzt die laue Mondennacht" de Josef G.Rheinberger, "Sviati Bozhe" de P.I.Tchaikovski, "An Irish blessing" cançó tradicional irlandesa, "Ciutat de Parella" una bonica havanera de Deseado Mercadal, i finalment la "Dansa de Castellterçol" tradicional catalana amb adaptació coral i per a piano de Manuel Oltra.

Com a Bis i cloenda, les dues corals juntes vam interpretar "O companys alcem els vasos" de W.A.Mozart, en forma de cànon, que va entusiasmar al pública assistent.

La direcció de tot plegat a càrrec d'en Quim Manyós, esplèndid com sempre.


Una nova experiència de cant coral que t'omple de satisfacció quan pots sentir en la teva pròpia pell aquella màgia de sentir-te submergit en aquell conjunt de veus que et fan sentir una realitat que altrament no podries experimentar.

Com a petita mostra escolteu aquí una de les peces del nostre repertori interpretada per una altra coral, ja que de moment no disposo de gravacions pròpies d'aquest darrer concert.
"Es gläntz die laue Mondennacht"

Algú del públic assistent al concert ha penjat al YouTube un filmació del cant del Canon que vam cantar les dues corals juntes. Potser no és la millor gravació ja que filmat des d'un costat fa que se sentin molt més les veus de les sopranos, però dona una bona idea de conjunt del canon "O companys, alcem els vasos" de W.A.Mozart

1 comentari:

Anònim ha dit...

Salvador, realment se t´ha de felicitar per aquesta tasca de difusió de la nostra Coral. És molt il.lusionant descobrir un lloc d´Internet on apareix la nostra actualitat. Tant de bó hi hagi moltes més ocasions de seguir fent aquesta feina. Feliçitats i endavant,

Toni (company de corda).

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin