divendres, 31 de desembre del 2010

10+1=11 - la Dècada prodigiosa ?...

2000 - 2010 = 11 anys
Sense entrar a fons en el càlcul matemàtic, avui que acabem l'any 2010, han passat ja 11 anys des de l'inici d'aquell mític any 2000.

La discussió sobre l'inici del segle XXI ja la vam tenir aleshores i avui després d'aquests 11 anys transcorreguts, mirant enrera veiem que han estat uns anys molt intensos, ha estat una dècada +1 no sé si prodigiosa, però si plena d'esdeveniments i de canvis. 

Aquest darrer dia de l'any, gris i plujós, em convida a la reflexió i a mirar endarrera però també a mirar endavant...


En aquests primers anys del segle hem passat de l'abundància i el malbaratament econòmic, amb moltes dosis d'inconsciència, vivint pel damunt de les nostres possibilitats (les vaques grasses), a una època de restriccions, de crisi, de penúria, de tocar de peus a terra (les vaques magres), encara que certs sectors socials, com els sindicats, no ho vulguin admetre, vivint encara en l'enfrontament patró-obrer, i no adonant-se que el reajust és estrictament necessari i inajornable. Si segueixen amb la política de l'enfrontament penso que els caurà la teulada a sobre.

També en aquesta dècada, no sé si gaire prodigiosa?, hem vist canvis importants en la societat i en les relacions personals, especialment a nivell de la tecnologia 2.0 amb l'aparició de fenòmens com les xarxes socials de Facebook o de Twiter, que avui en dia ens inunden i sembla que no podem viure sense aquestes eines. Per no parlar de l'enrenou que s'ha muntat amb el tema del Wikileaks, que veurem com acaba tot plegat...

Per no parlar del fenòmen dels mòbils d'última generació, anomenats smartphones, com els iPhone's, Blackberrys, o la invasió subtil i cada vegada més nombrosa d'aparells diversos amb el fantàstic sistema operatiu Android, de la omnipotent marca Google, que a ritme trepidant va agafant cada dia més quota de mercat.  


A nivell més proper, acabem de viure un canvi polític important en el nostre país amb l'arribada al poder de CIU, després d'uns anys de govern tripartit. Una gran majoria dels catalans hem posat l'esperança en un canvi que ens ha de portar a una millora de la nostra economia, a un reconeixement més clar i decidit de la nostra entitat com a poble i com a Nació. Esperem i desitgem que ens en podrem sortir, malgrat els entrebancs i els pals a les rodes que de ben segur, des de l'estat centralista, inmobilista, unitarista i retrògrad d'Espanya, intentaran anar-nos posant constantment. Serà, doncs, potser, la propera dècada, l'hora de la rebel·lió?, del ja n'hi prou..!!, del s'ha acabat el bròquil ?...


I encara un altre canvi substancial, i aquest a nivell personal, 
ja que aquests dies m'han caigut al damunt els 70 anys. Un dígit el 7, que posat al davant de l'edat, comença a fer una mica d'impressió. No em puc queixar d'haver arribat a aquesta fita amb relativa bona salut, sí que hi ha algun petit entrebanc o desajust, però pensant que aquest mateix any he vist morir companys molt més joves, penso que haig d'estar agraït.


La meva filla, amb motiu dels 70, em va obsequiar amb una pel·lícula d'uns 20 minuts en els que repassava com un somni totes les circumstàncies, fets i vivències que constitueixen el fil d'una vida. Va ser un moment molt emocionant per mi que recordaré de manera molt especial, ja que la resta de la família apareixia també en aquesta pel·lícula destacant vivències compartides i desitjant-me el millor d'ara endavant.


També he volgut reflectir-ho avui aquí, en aquest Blog que aviat farà 4 anys vaig començar, i que tantes sorpreses i vivències agradables m'ha proporcionat, i que si tot segueix com fins ara, penso anar mantenint al llarg del temps tant com pugui. I aprofito, doncs, aquest mitjá públic per desitjar-vos a tots aquells que em llegiu habitualment i als que ho pogueu fer esporàdicament o per primera vegada...


Un Feliç Any Nou 2011
(10+1)
* * *

6 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

Bon any nou per a tu i na Marta.-

Clidice ha dit...

Que tinguis un molt bon any 2011! :)

Toni Ros ha dit...

Salvador, recordo com si fos avui el dia que ens vam conèixer personalment a l'Òmnium... Ja han passat 4 anys? Vas decidir obrir aquest blog i jo me'n sento "una mica" responsable :) Et felicito per la constància i et desitjo molts i molts més posts!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Que tingueu doncs bon any, Salvador, que això dels seixanta-deu (he, he), s'ho val!

Pakiba ha dit...

Com si fos avui ja fa 11 anys van celebrar el 2000, ja son 11 anys més vells pero amb la mateixa ilusió de viure.

Que tinguis molt bon any 2011.

epistolario segun san alvaro ha dit...

Feliz año nuevo y en efecto creo que esta década pasada fue un parteaguas, un sube y baja prodigioso.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin