dimecres, 17 d’agost del 2011

Parc Nacional dels llacs de Plitvice, a Croàcia... (03)


El primer dia d'agost ens va obsequiar amb un temps plujós i boirós...

Vam pensar que era una llàstima aquest temps per visitar el magnífic Parc Nacional dels Llacs de Plitvice, però no tocava més remei que conformar-se i començar a caminar i a contemplar aquesta curiositat de la natura. 

Les aigües dels dos rius que circulen entre els llacs, travessant les roques dolomítiques, dissolen la calcària que es rediposita per formar barreres de travertí que separen els llacs entre ells, construint noves coves i salts d'aigua.



Aquest fenomen geològic, amb una antiguitat que no supera els quatre mil·lenis se segueix produint, modificant constantment el seu aspecte.


Els llacs són alimentats pel riu negre (Cma rijeka) i el riu blanc (Bijela rijeka), subdividits per dues formacions principals: els llacs superiors i els inferiors.
 (vegeu un esquema) 


En total són 16 llacs que van abocant les aigües els uns en els altres en perfecta 
harmonia. El llac més elevat està a 637 m. sobre el nivell del mar.



La visita al parc es realitza bàsicament a peu a través d'unes passarel·les de fusta, però també es fa un recorregut en vaixell i fins i tot una part es pot fer en una mena de  trenet. Els vehicles privats no hi tenen accés.


Val a dir que el recorregut és molt variat i els paisatges que anem trobant, encara que una mica repetitius, proporcionen unes imatges i panoràmiques realment de gran bellesa.


S'arriben a comptabilitzar més de 90 cascades de tots els tamanys...


una de les primeres cascades llargues

El conjunt per la seva excepcionalitat i varietat va ser recompensat amb el guardó de Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO al 1979.


la segona cascada espléndida...

Cada racó del parc és una sorpresa i una visió diferent, un relax i un descans per la vista i pels sentits. 

la tercera i ben abundant...


Malgrat el dia gris, la coloració del verd de la vegetació i el color de les aigües tenien una tonalitat especial, com més misteriosa, diferent.





Podeu jutjar-ho vosaltres mateixos per la quantitat d'exemples que us he presentat i us presento encara...






I per acabar una petita mostra de la varietat de flors, joncs i molses que es troben tot al llarg del recorregut per aquest Parc nacional tan interessant. 







Molt recomanable la seva visita.


Diem un adéu definitiu, ara sí, a un Plitvice emboirat i misteriós...



* * *


  • La història continua aquí (04)

2 comentaris:

Maria Teresa ha dit...

Perfecte, les teves fotos ho diuen tot, ho recordo com les vistes de la natura més boniques del viatge. Espero els teus nous reportatges.

Pakiba ha dit...

Estas fen un viatge precios, las teves fotos ho diuen tot, gràcias per compartirles amb tots nosaltres.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin