divendres, 11 de juliol del 2008

Ja tenim balances fiscals...

Aquests dies s’han publicat unes primers resultats de les balances fiscals encarregades pel conseller Castells.

El desequilibri creixent és tan greu que Madrid ni tan sols s’ha atrevit a donar les xifres de l’any 2006 perquè no poguéssim fer els càlculs més ajustats a la inquestionable realitat.

Ens quedem, per tant, en que el dèficit per Catalunya al 2005 arriba a la barbaritat de 16.375 milions d’€uros. (en pessetes... explota la calculadora..!!)

La diferència entre el que Catalunya aporta a l’Estat i allò que Espanya ens retorna, depassa els límits de la solidaritat. Realment la pitjor hipoteca del nostre país és Espanya.

Segurament que en Solbes ens vindrà amb el ploricó que en un any de crisi no pot estirar més el braç que la màniga, excuses de mal pagador i d’altres per amagar la veritable intenció de l’Estat espanyol, la de condemnar-nos a viure amb un finançament de gota a gota. I a sobre si ens queixem ens tornaran a titllar de “pidolaires”.

...i encara algú te la barra de dir que la inversió multimilonària a la T4 de Madrid-Barajas, una part s’ha d’imputar a les comunitats autònomes com a inversió pròpia.... pero quina cara dura...!!! que ens prenen per idiotes o què?.

I fins i tot hi ha el perill que algun partit català tingui la temptació de ser còmplice d’en Zapatero i vulgui ajudar-lo a aprovar uns pressupostos que escanyen la nostra economia fina a límits insostenibles...!!!

La publicació d’aquestes balances fiscals, a més d’ajudar a fabricar independentistes per via de la necessitat, demostra que Catalunya podria sobreviure per si sola sense el llast feixuc de l’Estat espanyol. (*)

* * *

(*) alguns paràgrafs d’aquest post, Xavier Bosch “dixit” a l’Avui d’avui

3 comentaris:

Maurici ha dit...

Salvador, però que no recordes el que ens va dir la flamant ministre de Defensa Chacón com a cap de llista a Catalunya " els interessos de Catalunya sempre estaran per sobre de la disciplina de partit" per tant és molt senzill, els 25 diputats del PSC com no pot ser d'altra manera votaran desfavorablament la llei de pressupostos.

rebaixes ha dit...

Tenim balances, per això anem balancejant cap avall. Tant l'article com comentari encertats per que crec que el comentari es la broma sarcàstica. Hem de creure el que ens diuen, ara per dins venen els raonaments de la ineludible veritat, cansada de tant engany.Us llegeixo a gust. saludeu a Todoreh.-- Anton.

Catala emprenyat ha dit...

Però el mes gros de tot això es el que no es diu per no fer saltar l’alarma nacional.
Les inversions de l’Estat a Madrid, s’imputen pel criteri del benefici a tots els “espanyols”. Es dir: Per exemple si la T4 de Barajas ha costat 6.200 milions d’euros, aquesta xifra es prorrateja entre totes les comunitats autònomes. D’aquesta forma Madrid sempre serà la més solidaria.

CHRISTOPHER

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin