Una sortida a França, gairebé sempre és garantia de veure i descobrir coses noves i interessants. Així ha succeït en aquest darrer viatge a la Camarga i la Provença, que són dos dels patrimonis naturals per excel·lència de tot el territori francès.
La natura es combina amb vestigis històrics que ens transporten a l’època de grecs i romans. I el resultat és una ruta plena de tresors en forma de anfiteatres, ponts i palaus, que no deixa de costat la bona gastronomia amb la carn de toro, els espàrrecs o la brandada de bacallà com a ingredients estrella juntament amb el vi i l’oli.
La Camarga és un dels paratges naturals més bonics d’Europa gràcies a la seva fauna i a la diversitat de la flora, protegits com a Parc natural. Definit com un territori on els homes conviuen amb els cavalls blancs camarguesos, els toros negres, les aus, els flamencs, el cel i l’aigua, es tracta d'una zona humida d’unes 100.000 Ha., la més gran de França, i en la qual habiten més de 400 espècies animals.
Sortim de bon matí de Barcelona en autocar camí de la frontera i anem deixant enrera Perpignan, les llacunes de Port Barcarès i Port Leucate, Sigean, Narbonne, Le Cap-d’Agde i Béziers, on fem una paradeta per estirar les cames.
Seguim vorejant la gran llacuna que tanca la bonica ciutat de Sète, i passem pels afores de Montpellier fins arribar finalment al nostre destí, la ciutat de Nîmes, i a l’hotel Nimotel, situat una mica a l’exterior en una zona comercial, amb espais verds i agradables, però si mai hi voleu anar-hi, un consell, no us quedeu mai a dinar, és deplorable i amb un mal servei, falta d’organització i de professionalitat. Em sap greu dir-ho però pot servir d’advertència per algú que vulgui allotjar-se.
Un cop instal·lats i mal dinats a l’hotel, per la tarda començàrem les nostres visites. Al peu de l’Arena de Nîmes, ens esperava la guia local, Silvie, una senyora elegant i molt simpàtica. Amb ella vam fer la visita d’aquest impressionant monument amfiteatre de l’època romana, construit el 70 a.C. i que manté perfectament la seva estructura formidable després de més de 2.000 anys.
Avui, l'amfiteatre és utilitzat per a nombrosos espectacles, en particular per les curses de braus, a les quals cal afegir el teatre i espectacles musicals.
Acabada la visita a l’Arena passegem pel casc antic de Nîmes, encara que per ser diumenge a la tarda tot és pràcticament tancat. Veiem la Catedral de Notre Dame et St. Castor,
i fem una ullada exterior a la Maison Carrée –temple romà del segle I a.C.- que visitarem el darrer dia,
i als Jardins de la Fontaine, just al costat, d’on brolla la font d’aigua que abasteixia la ciutat de Nîmes a l'època romana.
Nîmes està situat al departament du Gard, a la regió del Llenguadoc-Rosselló
(la seva història aquí…)
(la seva història aquí…)
Per ser el primer dia d’aterrar en aquesta regió de França, donem per acabada la visita i ens preparem per les emocions fortes de demà quan visitarem la magnífica i sorprenent Camarga…
* * *
➢ La història continua aquí… (02)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada