divendres, 19 de juny del 2009

Misteris de la naturalesa...!!!


Avui ha florit esplendorosament aquest cactus que fa anys i panys que tenim al balcó. Jo gairebé no recordo quants anys fa que el teníem, segons la M. fa més de vint anys, i no havia florit mai, i ara sense saber bén bé per quina llei física o més aviat vegetal, ha florit ràpidament.

A casa tenim un petit balcó amb algunes plantes, no gaires. Plantes que donin poca feina, alguns cactus, una buganvilia que floreix cada any amb molta empenta, i algunes plantes menors i d'interior. La M. les cuida amb molta cura, i les poques que tenim estan maques i ufanoses.

Però el fenòmen insòlit d'aquest any en que aquest cactus que s'anava allargassant en tamany i anava fent fills constantment, s'ha decidit a florir de sobte, ens ha deixat meravellats.

Ja l'any passat va fer un intent i va apuntar quatre o cinc puntets que semblaven futures flors, però tampoc no sabem ben bé perquè no van prosperar, van quedar com rebordonides i no van arribar a florir. Serà això un indici o un presagi de que aquest és un bon any?... Un any ple de gràcies, alegries i forces sobrenaturals ?

Serà l'any en que tindrem finalment un bon finançament per Catalunya?... je, je,...

Serà l'any en que finalment algun valent es decidirà a declarar la independència per Catalunya?...!!!

Espero que els bons presagis de les flors dels cactus, ajudin a florir moltes altres coses en aquest nostre país tant torturat i tant maltractat...


Posem també els colors de la Buganvilia per alegrar definitivament la vista d'aquest post i algunes imatges més del cactus generós i dels seus fillets...





Demà comença l'estiu, i us desitjo a tots els meus lectors que tingueu un Bon Estiu...!!!

* * *

6 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

hi ha un tipus de cactus que fa flors cada set o vuit anys em sembla, els meus consogres a Palau de Solità i Plegamans en tenien un.

Júlia ha dit...

Potser és casualitat però he vist més cactus florits enguany, espero que sigui un bon presagi.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

I és que aquesta primavera ha estat tant bona que totes les plantes ho han agraït.
Sí,la buganvília també fa molt de goig. Al balcó de casa les buganvílies no s'hi troben bé, no fan res! Mala sort.

Marta ha dit...

Veus com si que ha florit? Ho deu haver fet de tant sentir-se observat, pobret! Ens ha donat una alegria!

Salvador ha dit...

Amics blocaires i lectors fidels...

Era tan gran la meva sorpresa davant aquest fenòmen que he buscat informació en el pare Google, i he trobat una web especialitzada on diu que "aconseguir que determinades espècies de Cactus arribin a florir és un gran repte; i quan això passa pot ser tot un aconteixement".

I també constato que: "La majoria d'espècies floriran en uns pocs anys (menys de 5). Però, hi ha algunes (sobre tot els tipus Cactus columnars) que no floriran sinó passats lustres".

I això explica els que ens ha passat a nosaltres. Després de gairebé 30 anys, ens ha florit. Per això he considerat aquest fet com un autèntic aconteixement, noticiable, i digne d'aparèixer en un post.

Fet totalment efímer, això si, perquè potser demà o demà passat ja hauran desaparegut.
Tanta bellesa per durar només unes poques hores...
Misteris i grandesa de la naturalesa...!!!

Jordi Lluís Pi ha dit...

Gràcies per el teu comentari a "Les muntanyes de Catalunya". El bloc es un petit intent de donar a coneixer els pisatges maravellosos de muntanya que tenim a Catalunya.
He visitat el teu bloc i jo també t'anire seguint.El trobo molt interesant. M'agrada veue racons que jo també he estat sota la visió d'altres persones.
Fins aviat.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin