dilluns, 25 de gener del 2010

Una nova aixecada de camisa...!!!




Faig una breu pausa en les meves cròniques viatgeres, perquè vull fer ressó i solidaritzar-me amb la senyora Rosa, una jubilada com jo mateix, que ahir diumenge 24, publicava la Carta del dia a la secció Bústia de l'AVUI.

I la senyora Rosa demanava un qualificatiu o un adjectiu per la situació que denunciava i en la que ens trobem tots els jubilats d'aquest país. Jo ja li he ofert un: "aixecada de camisa", però en podriem trobar molts més i de ben gruixuts...

Es tracta del augment teòric que aquest any tindrem els pensionistes, l' 1%, i a partir del qual, l'excel·lentíssim ministre senyor Corbacho, ens adreça una magnífica carta a tots, això sí, molt correcta i amable... Benvolgut/uda pensionista... i on té la barra de dir-nos sense cap vergonya això: el manteniment del vostre poder adquisitiu queda plenament garantit i millorat...!!

Però, déu-n'hi-do quin cinisme. Perquè la resultant és que, com alhora ens han apujat la retenció de l'IRPF, en el meu cas un +1,17%, doncs això són faves comptades, i aquest any passo a cobrar menys que l'any passat. Com també li passa a la meva amiga Rosa, a la meva dona, i a la majoria de pensionistes del país.

Els pensionistes no podem criticar gaire, no fos cas que ens tanquin l'aixeta, déu-nos-en-guard, després d'haver cotitzat durant més de cinquanta anys només faltaria aquesta, però és que tenim uns politics que no ens els mereixem. Han trobat la gran solució a la seva crisi: carregar-la damunt les espatlles dels més febles amb un augment del IRPF.

Però si hi ha una cosa que em rebenta és que a més ens prenguin per imbècils i ens tractin com a criatures. Au, vinga, que ja fa uns anyets que no ens mamem el dit.

3 comentaris:

Marta ha dit...

Jo també ho qualificaria com "fer-nos combregar amb rodes de molí".L'únic consol que em queda és que cada mes faré "guardiola" per pagar menys quan arribi la declaració de renda. Des que m'he jubilat, els "pals" són importants.

Francesc Puigcarbó ha dit...

Aquest Corbacho que em recorda Justo Molinero és un catxondo.
Com dirio la Patrocinio, la iaia de la meva dona:

"Hay tontos que tontos nacen
y hay tontos que tontos son
y hay tontos que vuelven tontos
a los que tontos no son."

Paciencia! i resignació...

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Doncs mira, per a fer passar la mala "milk", no està malament això de jugar a trobar qualificatius. És allò que diuen de pobret i alegret.
Però posats a jugar, perquè no jugar a renecs?
Jo ho inauguro amb el meu: "cagum la gruu que brrrruffff del dallonses".

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin