dimecres, 9 de novembre del 2016

A la recerca de la història a través de l'HÉRAULT i l'AUDE



El segon dia del nostre periple per la Catalunya nord, després de l'agradable experiència de la visita a Céret, ens portarà avui a voltar per llogarrets plens d'història i d'art, a través dels Departements de l'Herault i de l'Aude.

Partint de Narbona, on estem allotjats aquests dos dies, ens dirigim en primer lloc a visitar la interessant vila de Minerva, (Menèrba, en occità), situada dalt d'un promontori rocós i rodejada d'espadats que la feien infranquejable a la seva època, s.XIII, i que fou un refugi pels càtars.
























Com que la M. a "Todoreh" ja ha explicat amb més detall la seva història, us remeto al seu blog (aquí).

Seguidament ens vam dirigir cap al segon objectiu del dia, la població de Caunes-Minervois, situada als peus de la Muntanya negra, el paisatge que transitem és plenament rural, amb petits turons i elevacions suaus, i ple de vinyes que ja deixen entreveure el color de la tardor.

Arribats a Caunes, dinarem un magnífic estofat, plat típic càtar, 
al restaurant "La Marbrerie"
... i després, tot seguit, visitarem l'abadia benedictina de Sant Pere i Sant Pau, un conjunt eclesiàstic que es va aixecar i refer en diverses èpoques, 
des del segle XI al XIV.



És interessant, de manera especial, el conjunt dels seus àbsis d'èpoques diverses i superposats un damunt de l'altre. 

Les excavacions recents han deixat al descobert l'àbsis romànic més primitiu on es poden veure fins i tot capitells amb probables decoracions de la cultura Celta.



Interiorment, l'església està decorada amb molts elements elaborats amb bonics marbres de la contrada i de diferents coloracions.

(marbre vermell de la regió)
(magnífiques talles en fusta del Via Crucis)
(es conserva en perfecte estat el terra romànic del claustre primitiu)
Acabada la visita a l'abadia, vam poder passejar pels carrers empedrats de l'antic clos de la vila, amb façanes antigues, sovint dels ss.XV al XVIII, que ens evoquen la història d'aquesta població medieval.
















* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin