dimecres, 30 de novembre del 2016

Thyssen by Thyssen "Un Thyssen mai vist"...


Hem vist aquesta magnífica exposició de les millors obres del Museu Thyssen-Bornemisza, de Madrid, algunes de les quals no havien sortit mai del museu.

Fra Angelico i Marc Chagall, Rembrandt i Edward Hopper, el Greco i Picasso, José de Ribera i Lucian Freud, Paul Cézanne i Juan Gris, o el mateix Giovani Canaletto... un joc de contrastos i analogies entre artistes i obres d'èpoques diferents que permeten viure l'experiència artística amb renovada plenitud.



Paul Cézanne, bodegó
Visita molt recomanable a questa exposició de Caixa Forum,  
que commemora els 25 anys de la creació del Museu Thyssen a Madrid.

Camille Pisarro, Rue Saint-Honoré, en una tarda de pluja

El Greco, l'Anunciació


José de Ribera, Sant Jeroni penitent
Picasso, l'Arlequí
 



Fra Angelico


















El Baró Thyssen va ser un personatge que per la seva descendència , i pels diferents matrimonis que va realitzar amb famílies nobles de l'aristocràcia europea, i també pels seus grans negocis a nivell internacional, ja que fou creador d'una de les indústries multinacionals més poderoses d'Europa, un empori amb més de 200 empreses, li va permetre acumular una gran fortuna, i per sort per nosaltres, això el va impulsar a comprar obres d'art i a crear i fundar el Museu Thyssen-Bornemisza, inaugurat en 1992, per a exhibir el nucli més valuós de la seva fabulosa col·lecció privada de pintura antiga, moderna y contemporània, considerada la més important del segle XX, que havien reunit ell i el seu pare, al llarg de set dècades. 
Una part de la qual, avui podem contemplar en aquesta exposició organitzada per "La Caixa".

Giovanni Antonio Canal, "Canaletto" - Venice / Il Bucintoro



* * *

1 comentari:

Clidice ha dit...

Tens raó, una exposició que fa de molt bon visitar, sobretot perquè a Madrid, per molt AVE que hi hagi, no s'hi va com qui va en metro. Hi vaig anar ahir i vaig xalar força.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin