divendres, 25 de novembre del 2016

Mies van der Rohe

No sé per quin extrany misteri, aquest post va quedar sense publicar al seu dia a la carpeta dels esborranys. Avui ho he detectat, i com que es tracta d'una cosa intemporal i prou interessant, decideixo publicar-ho avui, malgrat tot...
* * *

Sortint de Caixa Forum, divendres passat dia 12, festivitat de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, vam poder accedir al famós Pavelló de Mies van der Rohe per ser jornada de portes obertes.
No hi havíem entrat mai i, a part de la senzillesa del disseny, em va sorprendre sobretot i em va cridar l'atenció, la varietat i la bellesa dels materials, com podem observar en les fotos que hi vaig fer...








I ara, una mica d'història...
El Pavelló alemany, o Pavelló Mies van der Rohe, conegut internacionalment com el Pavelló Barcelona, fou construït com el pavelló alemany de l'Exposició Internacional de Barcelona del 1929 per Mies van der Rohe. Aquest edifici és de formes simples, però elaborat amb materials luxosos com el marbre travertí. És un monument emblemàtic considerat com l'inici de l'arquitectura moderna del segle XX, i ha estat estudiat i interpretat exhaustivament, alhora que ha inspirat l’obra de diverses generacions d'arquitectes.

L'edifici fou desmuntat a la cloenda de l'Exposició Internacional el 1929 i reconstruït el 1986 a la ubicació original. Per altra banda, al Pavelló s'exposa la Cadira Barcelona, dissenyada pel mateix Van der Rohe, conjuntament amb una reproducció en bronze de l'escultura Alba de Georg Kolbe.

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin