diumenge, 4 de desembre del 2016

Sensibilitat a flor de pell...

Ahir vam tenir la sort d'assistir a un concert realment extraordinari.

Es tractava d'un dels darrers concerts programats pel 48è Voll-Damm Festival Internacional de JAZZ de Barcelona, al Conservatori del Liceu. Per cert una sala realment esplèndida.


Dos pianistes virtuosos, tots dos cecs, tocant conjuntament, asseguts esquena contra esquena, gairebé empenyent-se mútuament per aconseguir una conjunció melòdica fantàstica, com si fos tota una orquestra, els dos pianos es complementaven a la perfecció i de meravella.

(podeu sentir un fragment clicant aquí)

Amb una gran sensibilitat van anar interpretant peces melòdiques, algunes talment com si fossin Jazz autèntic, tant per la melodia com pel ritme. Alternant-se en el protagonisme de la veu principal ara l'un, ara l'altre, totalment compenetrats.

Va ser una experiència molt emotiva i fins i tot emocionant. Parlo sincerament pel que jo vaig sentir veient i escoltant a aquells dos homes cecs dominant a la perfecció els teclats dels pianos. Concert que jo definiria com una "delicatessen". 

El concert amb el títol de "Tête-a-tête", estava dedicat a la memòria del gran pianista català cec Tete Montoliu, i els dos virtuosos pianistes també cecs, eren el català Ignasi Terraza, i l'holandès Bert van den Brink.

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin