diumenge, 14 de desembre del 2008

Pausa, trifulques informàtiques, respir i Nou viatge a La Rioja (00)

La llarga pausa de gairebé un mes en les meves aportacions a aquest bloc ha tingut dues causes principals…

En primer lloc una adaptació personal a les noves prestacions i tecnologia del nou ordinador Macintosh que he adquirit recentement. Després de molts anys de treballar amb PC’s que funcionen amb sistemes operatius Windows, passar a la família dels “maqueros” no ha estat difícil, però diguem que ha estat si mes no laboriós. Afegit a més a algun problema sofert amb la connexió a internet degut als capricis de la tecnologia i de les configuracions…


En segon lloc, altre cop de viatge amb Mundo Senior, aquesta vegada l’escapada ha estat de sis dies a terres de la Rioja. La ruta del vi, el camí de Santiago, la vall del riu Cidacos, esglésies, monestirs, natura i molt d’art…

Hem recorregut tota la Rioja de dalt a baix, des de Alfaro fins a Haro, hem estat a Briones, Logroño, Calahorra, Santo Domingo de la Calzada, Monasterio de Yuso a San Millan de la Cogolla, Najera, Arnedillo, Enciso, etc. I parada final a Saragossa a saludar la Pilarica i veure l’espaterrant meravella de la Seo, la Catedral del Salvador, ara totalment restaurada.

Hem vist molts monuments, moltes esglésies, molts retaules, barrocs, renaixentistes, orgues fabulosos, moltes obres d’art… El patrimoni religiós del país és inesgotable i a voltes realment sorprenent.

























I també hem vist moltes cigonyes… i fins i tot petjades de dinosaures !!!

El temps ha estat fred i força núvol, hem trepitjat neu, poca, una enfarinada lleugera, però suficient per donar al paisatge aquell toc nadalenc apropiat per les dates en les que estem. I hem passat força fred.

Hem conegut una altra part de les Espanyes que no coneixíem, a part d’algun punt concret, en el que havíem estat fugisserament ara fa tan sols 32 anys. Tot ho hem trobat molt i molt canviat, i millorat.

En dies posteriors aniré fent petites cròniques dels llocs que hem visitat per tal que gràficament ens poguem fer una idea de tot el que hem vist.

* * *

➢ la història continua aquí… (01)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin