dijous, 12 de març del 2009

"IN MEMORIAM" - de l'abat Cassià M. Just

Avui, dijous 12 de març de 2009, fa just un any de la mort de l'estimat Pare Cassià M. Just. (vegeu aquí)

Amb aquest motiu aquest vespre s'ha celebrat a l'Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona, un acte molt emotiu en memòria seva, en record de la seva figura i per reflexionar sobre el seu llegat.

Sota el lema que va inspirar bona part de la seva vida al monestir "Ricevette Tutti", l'acte presentat de manera magistral per l'Antoni Bassas, ha tingut les següents intervencions:
el Sr. Joan Rigol, com a president de la Fundació Cassià Just, ha fet una glossa magnífica del P. Cassià.

Després hem escoltat les paraules molt emotives de la seva germana, la Sra. Teresa Just, que ens han conmogut a tots per la seva senzillesa i la seva calidesa, parlament que ens recordava molt la manera de parlar que caracteritzava el seu germà, l'abat.

A continuació un interludi d'orgue a càrrec de Joan Casals, que fou un dels seus alumnes d'orgue en els seus anys d'escolà.

L'actual abat de Montserrat, Josep M. Soler, ha fet un repàs complet de l'esperit que animava el pare abat, i ha destacat de manera important el seu tarannà principal, la facilitat que tenia per escoltar tothom. Escoltar a tothom amb aquella intensitat com si no hi hagués res més
important al món en aquell moment.

Qualitat que, als que vam tenir el goig de tractar-lo a fons, et feia sentir tant proper a ell, tan escoltat i alhora tant estimat que sentir aquell escalf i aquella confiança et feia feliç i t'omplia de goig en poder compartir una estona de conversa. Tenies sempre aquella sensació de que per ell, tu eres la persona més important del món. T'escoltava amb aquella atenció que et feia sentir molt proper a ell.

Finalment la coral dels Antics Escolans de Montserrat, han interpretat tres cançons.

I el Pare Sebastià Bardolet, com a vicepresident de la Fundació Cassià Just, ha conclós l'acte amb unes paraules d'agraïment a totes les entitats que l'han organitzat, i amb una pregària final.

La relació de les entitats que han col·laborat i en les quals ell hi va participar i s'hi va implicar, són les podeu llegir aquí al costat, i que amb molt d'encert i en poques paraules escollides, han volgut sintetitzar les idees claus del seu esperit d'ajuda i d'acolliment...
"Saber escoltar", "Acollir", "Mentalitat oberta", Indentitat catalana", "Conversa les idees i paraules", "Defendre sense complexos", "Acompanyar les fragilitats"...


Sota cada una d'aquestes idees s'apleguen unes entitats que, d'una manera o altre, van rebre el seu suport i el seu acolliment.

En aquest Primer aniversari de la seva mort, hem tornat a recordar de manera molt sentida la seva pèrdua i enyorar la seva bonhomia i la seva estimació.

Descansi en pau...

* * *

2 comentaris:

Sergi d'Assís ha dit...

Molt bonica, la teva reflexió sobre el P. Cassià!!! Gràcies.

Jordi Morrós Ribera ha dit...

T'agraeixo molt la petita crònica.

M'imagino que vam se rmolts els qui per motius diversos només hi vam poder ser presents amb el cor i no físicament.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin