- La història comença aquí...
El Monestir cistercenc de Santa Maria de Oseira es compta entre un dels grans monuments de Galícia.
Alguns, per la seva magnificència i tamany l'anomenen "l'Escorial gallec"
Aquest monestir, originari del segle XII, está situat a la província d'Ourense, en el concello de San Cristovo de Cea (famós per l'elaboració d'un pa extraordinari, del que en parlarem més endavant).
La història d'aquest cenobi és veritablement interessant, ja que fou la primera fundació del Cister a Galícia.
Ja abans hi havia hagut un monestir fundat per uns pocs eremites. I l'any 1141 van decidir de seguir la Regla cistercenca i aleshores es van incorporar nous monjos desde del convent de Claraval, al departament francès de l'Aube, a la regió de la Xampanya-Ardenes.
Així, amb aquesta incorporació de més monjos, el Monestir de Oseira es converteix en l'emblema del Cister a terres galegues, essent la llavor que es propagaria per nombrosos llocs de Galícia.
L'església no s'iniciaria fins molt més tard, i va ser consagrada l'any 1239.
Van ser aquests segles XII i XIII, els de més gran esplendor d'Oseira, que va començar a declinar en el segle XIV.
Al seu interior té tres claustres enormes, però no es poden fer fotografies, per això només puc mostrar l'exterior, amb tot, en l'enllaç que adjunto, podeu veure alguna foto de l'interior de l'església.
Podeu seguir la resta de la seva història en aquest enllaç...
* * *
- La crònica continua aquí (03)...
2 comentaris:
Fotos fantàstiques.
He trobat el teu bloc i m'encantat, et convido al meu.
Salutacions.
Publica un comentari a l'entrada