diumenge, 31 de març del 2013

PASQUA = passatge d'un estat a l'altre, del captiveri a la LLIBERTAT

 La pasqua jueva o Pesakh (en hebreu: פֶּֽסַח, /ˈpesaħ/ "passar per damunt", en jiddisch Peisah'ˈpɛi̯sɔχ) és una festa jueva de set dies que comença el dia 15 del mes de nissan
La festa commemora l'èxode dels hebreus d'Egipte, la seva fugida del captiveri va ocórrer aproximadament durant el 1250 a.C.

La Pasqua jueva dura set dies, on es recorda la sortida del poble d'Israel d'Egipte, i l’abandonament de l’esclavatge per passar a viure en llibertat

També a casa nostra celebrem avui la Pasqua, que celebra igualment el pas de l'hivern a la primavera, i celebra també la mort i resurrecció de Crist. 
I també a casa nostra, a Catalunya, volem passar del captiveri a la llibertat...

Del captiveri i del "xantatge" a que ens està sotmetent el govern de Madrid, a la plenitud de la nostra llibertat com a poble.

Recollint les paraules d'en Toni Soler, d'avui mateix a la contraportada de l'ARA, llegim això: 

Que s'anunciï amb tanta desimboltura que la Moncloa "alleujarà" les finances catalanes si Mas renuncia al sobiranisme és una mostra de baixíssima qualitat democràtica. 
(a Madrid es pensen que tot això és degut a un transtorn mental transitori, a una febrada, d'Artur Mas).
És ras i curt, la legitimació d'un xantatge, i un cop d'estat encobert. Amb l'agreujant que els diners amb què pretenen "alleujar-nos" procedeixen directament de les nostres butxaques, i si no els tenim és, d'una banda, per l'aplicació perversa del concepte de solidaritat, i, de l'altra, perquè s'està incomplint la llei... (sí, si, ells que sempre branden la Llei -la seva bíblia-constitucional- exigint el seu compliment).  
¿I encara ens pregunten per què volem ser un estat?

* * *
Bona Pasqua catalans...!!!
 


... i esperem i desitgem que la propera Pasqua, d'aquí un any, poguem ser tots ja d'una vegada a l'altra banda del mar Roig... (Èxode, 14,15-30), veient, com va fer Moisès, com d'una vegada els perseguidors (xantagistes) quedaven sepultats sota les aigües.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin