divendres, 15 d’agost del 2008

Les Lleis es fan per passar-se-les pel “forro”... -quan convé-

L’espectacle lamentable que estem vivint a Catalunya amb tot el tema del finançament i de l’Estatut, ens permet fer les següents reflexions i afirmacions tot recollint opinions i expressions de diversos polítics, comentaristes, lectors i periodistes que s’han fet aquests darrers dies...

Tenim un govern de l’Estat que incompleix les lleis quan vol i a sobre encara intenta justificar-ho...

El govern de l’Estat ha incomplert l’Estatut d’Autonomia de Catalunya. Això és sense pal·liatius, una actitud antidemocràtica i il·legal de l’executiu espanyol.

Zapatero passarà a la història per ser el president més fals que hi ha hagut al govern espanyol.

Aquí no es compleix ni amb la llei ni amb el dret.

Aleshores, ¿Amb quin autoritat poden demanar als ciutadans el compliment de les lleis, fins i tot de lleis menors?.

Si s’ha fallat a la democràcia i a la llei, perquè els ciutadans si no paguen a Hisenda els ha de caure el pes de la llei?, i un rave... (Castells)

De l’Estat espanyol no en sortirà mai res de positiu envers Catalunya, això està tant demostrat com la llei de la gravetat. Per tant només queda una solució...

¿Per què els ciutadans de Catalunya, no ens coordinem i promovem un tancament de caixes amb l’estat espanyol davant la seva actitud il·legal i antidemocràtica?. A partir de l’any vinent paguem el nostre IRPF a la Generalitat de Catalunya en lloc de pagar-lo a l’Estat espanyol. Ja sé que no és fàcil perquè hi han de participar els empresaris, però ara tenim nosaltres més autoritat per fer això, que no pas l’Estat per demanar-nos que els paguem a ells.

Al cap i a la fi, a pagar l’IRPF a l’Estat només ens hi obliga una llei, i com està àmpliament demostrat aquests dies, a Espanya les lleis hi són per incomplir-les, per... com deia al començament, per passar-se-les pel forro...!!!

Apa doncs, o ens hi posem ara, o deixem-ho estar. Primer lluitem, per la independència i després ja ho farem per millorar el nostre govern.

¿Oi que ells, quan els interessa, no agafen sempre la Constitució, brandant-la com si fos la Sant Bíblia, per invocar el compliment de la llei?... quina barra, i quina hipocresia...!!!

Mireu que ha dit en Solbes: ...que ha de ser la Constitució (la Bíblia, altre cop) qui en determini el nou model, que ha de garantir el finançament de totes les altres comunitats –és clar, el “café para todos”-. Però aquest equilibri que preten Solbes és impossible, perquè si l’Estat no aporta més diners al fons, d’on han de sortir? Si Catalunya ha de guanyar més diners, qui està disposat a perdre’ls?. Ningú... i aquí està la mare dels ous...!!!

S’han publicat després de més de 20 anys les famoses Balances fiscals, però què?... paper mullat, també se les passen pel “forro”... S’ha de posar límits als fons de solidaritat, però què passa?, que les Comunitats autònomes més beneficiades de la nostra solidaritat s’han negat en rodó. Més que solidaritat, elles entenen que l’aportació de Catalunya és com una obligació.

El debat del govern de Catalunya amb el de l’Estat en el front del finançament no pot acabar bé. Perquè Catalunya guanyi algú haurà de perdre. I ningú està disposat a fer-ho...!!! I el govern de Zapatero, malgrat les irresponsables promeses del seu president, ha estat incapaç de fer l’esforç necessari perquè els que més guanyen amb aquest sistema injust no guanyin tant. Perquè el perdedor habitual no perdi tant.

Som on èrem. Catalunya no guanyarà aquesta partida. La situació és gravíssima. L’Estatut no s’ha acomplert, malgrat ser una llei –recordem’ho una vegada més-. I encara hi ha miserables que afirmen que no passa res perquè una llei recorreguda davant el T.C. no ha de ser complerta. (Sanchís)


I la sempre super elegant vicepresidenta –elegància amb diners catalans, potser?- té la barra de dir, amb cara d’emprenyada, que el president Montilla, quan s’ha atrevit a posar les cartes sobre la taula, “s’ha excedit verbalment”. Però com s’atreveix a renyar a tot un president de Catalunya?. Que és que potser el govern s’ha irritat perquè els catalans comencem a bellugar-nos i ha dir les veritats? Doncs que es preparin, perquè això no ha fet més que començar. Quina barra, ja n’hi prou de fer el prèssec i el messell.

Si els catalans no ens unim tots, ciutadants, govern, partits polítics -ei, sobretot-, empreses, institucions, i tots junts ens plantem. Tanquem la caixa, i ens administrem nosaltres mateixos…, o l’Estat, fals, manipulador i mentider que tenim, continuarà fent volar coloms, fent promeses de mal pagador, i a sobre pixant-nos a sobre, i encara dient-nos, a més, que som insolidaris.

Encara avui, 14 d’agost, a la roda de premsa d’en ZP, després del consell de ministres, amb cara de contrariat i seguint el mateix discurs “ranci” i tronat de la vicepresidenta, ha tingut la barra de mantenir el discurs que el govern ha complert el compromís i el termini dels dos anys pactats a l’Estatut per resoldre el finançament, perquè ells ja han fet una proposta. “Jo he complert”... Quina cara...!!! una merda de proposta han fet, i es queden tan amples i tan satisfets, i a sobre pretenen enganyar a la resta dels ciutadans. A partir d’ara, aquí ja no ens creiem res de res, de gent sense paraula, mentiders i trileros...



S’ha acabat el bròquil...!!!

* * *


3 comentaris:

Maurici ha dit...

Hola Salvador et veig prou emprenyat amb tot el que està caient i no et falten raons, per descomptat.És una llàstima que els conscients que sàpiguen el que està passant i les consequències que es poden derivar no són els suficients per poder canviar-les. Històricament el PSC ha empassat molt per afavorir al PSOE i no parlo des de que governa sinó també des de la oposició malgrat tot a aconseguit avui governar i amb suports "desgraciats" del independentisme català, tot això s'ha enquistat i ara em paguem les conseqüències, el primer "pus" va sorgir quan el problema de Rodalies i el famós "català emprenyat", si, el mateix que va votar massivament per la senyora Chacón, malgrat la que queia, totes aquestes misèries donen ales a Madrid per tocarnos el que no sona i mes. I et diré mes el senyor Bono l'encerta de ple quan diu que els 25 diputats del PSC són per obra i gràcia de Zapatero i el mes trist de tot és que tot el PSC ho sap. Per tot això penso que avui a Catalunya ho tenim molt fotut.

Joan Antoni ha dit...

La Justícia Distributiva té aquestes coses. El contribuent alemany i francès, ha col·laborat i segueix fent-ho més que ningú, en els ajuts econòmics a països com el nostre, des del començament del mercat comú per tirar endavant la Unió Europea. ¿Ha demant Alemanya alguna vegada les seves balances fiscals amb la U.E? ¿S'ha plantejat Alemanya o França el "tancament de caixes?. ¿Algun lander alemany s'ha plantejat la independència?.
Catalunya s'ha de sentir orgullosa de contribuir a millorar tot el país, i ha de mantenir-se ferma essent allò que és, i no ha de tol·lerar insults. Evidentment ha de millorar la seva situació i ha d'intervenir més en la recaptació dels impostos, canviant el model fiscal. Portarà temps i noves lleis i nous estatuts i segurament noves constitucions. No hi ha res intocable, però la independència?....no hi crec amb ella.

Maurici ha dit...

Joan Antoni, a mi em fa l'efecte que l'exemple que poses no és vàlid, el grau de solidaritat i desgast d'un i altra no té absolutament res a veure. Catalunya mai s'ha negat a contribuir per a la millora del país en general, el que està clar és que si seguim amb l'actual sistema no es podrà encara que és vulgui. És evident que si els espanyols no entenen això d'una punyetera vegada la independència és la millor alternativa i si no diguem quina tens tu.
Salut.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin