dilluns, 11 d’agost del 2008

CASERTA, el Palazzo Reale i la Vecchia... (11)

(La sèrie comença aquí...)

Situa als afores de Nàpols, uns 20 km. al nord de la ciutat, es troba la població de Caserta on hi ha aquest impressionant palau de color blanc encarregat pel rei Borbó Carles III, el 1752, i que trigà gairebé un segle a completar-se.

Desitjós de construir un palau d’acord amb la seva visió de la nova monarquia, va encarregar el projecte a l’arquitecte Luigi Vanvitelli, qui va realitzar aquesta obra d’art. Un edifici que volia rivalitzar amb Versalles.
I ho va aconseguir més o menys, ja que el Palazzo Reale, o la Reggia, consta de cinc plantes, 43 escales, 1790 finestres, i 1200 estances distribuïdes entorn a quatre patis interiors.

Algunes de les múltiples estances que vam visitar estan magníficament decorades amb pintures als sostres i parets, i amb mobiliari de l’època.

També he agrupat una mostra dels continguts del Palau en aquest àlbum que trobareu aquí sota...

Caserta -Palazzo Reale-

El més espectacular, però són els seus jardins que es poden comparar als de Versalles. Hi ha una cascada i diversos estanys amb estàtues tot al llarg dels gairebé 3 km de llargada del jardí. Per això atreu a molts visitants a qui els agraden els jardins ornamentals i les grans residències reials.

Nosaltres ens hi vam passejar una bona estona pels jardins i també vam profitar per fer la foto “oficial” conjunta de tot el grup d’amics que vam compartir aquest agradable viatge per Itàlia, del 17 al 27 de juliol de 2008.

* * *



Després de dinar ens traslladem a conèixer la pintoresca localitat de Caserta Vecchia, just al nord-est de la població moderna, i val la pena la visita especialment per conèixer la seva catedral del segle XII, San Michele Archangelo. Una de les esglésies romàniques més belles de la regió.






* * *

Després de la visita, donem per acabat el viatge amb una flor,

i retornem a Nàpols per començar a preparar les maletes. Demà tornem cap a Barcelona

(La crònica del viatge a Nàpols continua –i acaba, ara si- aquí... (12)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin