
Les estribacions de la Serra de Gredos que podíem veure des de l'hotel es veien cobertes de neu. La nevada durant la nit havia estat força important, els camps eren ben blancs i el bestiar resistia estoicament la freda temperatura.
La perspectiva, doncs, era de passar fred i amb la incògnita de saber si podríem fer la ruta, ja que s'havia de travessar el Puerto del Pico (a 1.352 m.) per arribar a la part meridional de la Serra on es troba ubicat el poble d'Arenas de San Pedro (a 510 m. d'altitud).

El paisatge de la Serra de Gredos era molt bonic...
I un cop superat el port del Pico, entrem a la capçalera de la Vall del Tietar, que en una baixada vertiginosa ens porta fins a la població d'Arenas, contemplant pel camí el paisatge i un magnífic castell el dels Alburquerque, a la població de Mombeltran.


En primer lloc, la Butlla de canonització del sant, datada del 1660


Al segle XVIII, amb l'ajuda de Carles III i amb el projecte de Ventura Rodríguez, es va aixecar el convent que avui existeix, amb una capella Reial magnífica, de planta octogonal amb columnes de marbre i una cúpula majestuosa. A l'altar major es representa l'apoteosi del sant en un magnífic baix relleu de marbre de grans dimensions, realitzat per Francisco Gutiérrez en 1773.
A sota hi ha una urna de pòrfir que guarda les restes de San Pedro de Alcántara.




A la tarda ens encaminem cap a la localitat propera de Ramacastañas, per conèixer un accident de la naturalesa, les Grutas de El Aguila, que foren descobertes l'any 1963, de manera fortuita per uns joves que jugaven per l'indret i observaren un forat per on sortia vapor... es van introduir i trobaren les coves espectaculars.
És una cavitat kàrstica originada per una sèrie de procesos geològics desarrollats sobre roques calcàries Paleozoiques del període Càmbric inferior (al voltant de 500-540 milions d'anys).
La característica més destacada de les coves que vam visitar és la gran varietat de tonalitats que s'han format per la filtració de materials i minerals diversos, la qual cosa li dona unes coloracions molt maques i variades.
Com passa en altres llocs, que ja he comentat, aquí no deixen fer cap mena de fotografia, ni tan sols sense flash... per això he intentat escanejar una il·lustració del fulletó informatiu per que en pogueu tenir un tastet...
(si voleu més informació sobre les coves, podeu trobar-la aquí en la seva web)
***
Després d'aquesta singular visita, una de les sorpreses que tenen aquests viatges de Mundo Senior que a vegades et porten a conèixer coses insòlites o poc conegudes, reprenem el viatge de tornada cap a Barco de Àvila, travessant altre cop tota la Sierra de Gredos, ara ja sense problemes per la neu, i amb unes vistes esplèndides amb la coloració que li dona el sol de la tarda quan va cap a la posta.

(demà, diumenge, farem sessió doble, al matí anirem al límit de la província llindant amb Extremadura, per conèixer Béjar i el Santuari del Castañar i el poble de Candelario, famós per les seves "batipuertas" i pel seu xoriço de qualitat, i a la tarda visitarem Bonilla de la Sierra i Piedrahita)
- la història continua aquí... (03)
1 comentari:
Quan veig la bona conservació dels castells a Castella, i els comparo amb els catalans, no deixo d'imaginar-me el grau de destrucció a que ha arribat històricament parlant. Sembla que les guerres carlines varen ser un factor important en el seu enderrocament si tenim en compte comentaris i imatges gràfiques d'aquests abans i despres de les guerres. Una pena !!
Publica un comentari a l'entrada