divendres, 10 d’agost del 2012

MOSCOU, primer contacte amb la capital del gran Imperi rus...(01)

Hem arribat a les terres de la Federació russa a mitja tarda del 27 de juliol, amb un vol de la companyia Austrian Airlines amb transfer a Viena.

Un dels tres principals aeroports de Moscou en el que hem aterrat, amb un nom gairebé inpronunciable Москва-Домодедово (aprox. Domodédobo), és potser el més gran de Rússia en termes de pasatgers i de càrrega. Situat a uns 35 kms. del centre de Moscou, vol dir que vam trigar més d'una hora en arribar al centre a causa de l'intens trànsit que hi ha per tot arreu.

L'hotel que ens allotjaria durant 4 nits va ser el Novotel, relativament cèntric, encara que a una mitja hora a peu del centre neuràlgic de la Plaça Roja.

Desde la planta 16 de la nostra habitació gaudiríem d'una bona panoràmica de la ciutat de Moscú.

La primera proposta de la nostra guia, la Tatiana, fou de fer una petita passejada nocturna per la ciutat de Moscou (Москва)** per anar agafant idea d'on érem i anar-nos situant en la complicada estructura d'una ciutat amb més de 11 milions d'habitants i amb una extensió de 1.081 kms.2, (l'àrea metropolitana més gran d'Europa).


(**)- Con cerca de 11 millones de habitantes permanentes, es la ciudad más grande de Rusia y de Europa. Moscú es un importante centro económico, donde se encuentra el mayor número de millonarios del mundo. En 2007 Moscú fue nombrada como la ciudad más cara del mundo por segundo año consecutivo. Es además un importante centro político, cultural y científico del país.

 
Vam començar la ruta tot veient el nou Sky-line de la ciutat,

camí de la primera parada a la gran Plaça de la Victòria amb el monument imponent dedicat a les víctimes de la guerra, amb un Sant Jordi escultòric enorme al peu, i també podem gaudir de les fonts il·luminades en vermell davant l'església de Sant Jordi.







La segona parada la fem en un mirador alçat de la ciutat, davant mateix del imponent edifici de la Universitat de Moscou, de clar estil estalinista... on veurem una panoràmica de la ciutat, i l'església de la Santíssima Trinitat, de nit, 



 i finalment anirem a contemplar la bella panoràmica del Monestir anomenat de les verges o doncelles, el Convent Novodiévichi, que en 2004 fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Diuen que en la contemplació del seu llac on es reflecteixen les cúpules daurades, Tchaikovsky es va inspirar per compondre la famosa obra "El Llac dels cignes".

Va ser fundat pel Zar Vasilij III, en 1524 per celebrar la victòria sobre el principat lituà, a través de la qual Rússia va recuperar Smolensk, l'anomenat Monestir de les Verges, que és un dels monuments sagrats de Rússia (el segon de Moscou després del complexe del Kremlin).  
                  (En una segona visita a Moscú, serà de visita obligada...)
 
A continuació, i com a colofó a la visita nocturna, ja a prop de la mitja nit ens dirigim a trepitjar per primera vegada a la nostra vida, la famosa Plaça Roja de Moscou.
L'autocar en deixa a la plaça dels mercaders on veiem el rellotge il·luminat, i tot apropant-nos veiem el magnífic edifici del Museu d'història.


Les portes d'accés a la Plaça Roja són plenes de gent i la primera visió de l'enorme plaça ja ens fa veure que no estarem pas sols fent la ronda nocturna...


A la nostra esquerra hi ha la Catedral de Kazán, al costat dels mastodòntics i excessivament il·luminats magatzems GUM, 


veiem també la imponent tomba-mausoleu de Lenin de granet rosa d'Ucraïna,
 i finalment la Torre del Salvador, porta d'entrada principal al Kremlin,
 i la famosíssima Catedral de Sant Basili, que demà visitarem interiorment i amb tot detall. 

Donem així per acabada la nostra ronda nocturna i el primeríssim contacte amb la ciutat de Moscou.
Demà hi tornarem per seguir gaudint de la ciutat i dels seus importants monuments.

* * *

1 comentari:

Maria Teresa ha dit...

Salvador, segueixo la teva crònica tan exacte que em fa recordar, jo sols farè uns apunts de tipus vivencials i em servirè de la teva memòria.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin