dilluns, 13 de juliol del 2009

Visitant Amsterdam... (04)

  • La crònica del viatge comença aquí...


Avui toca veure el RijksMuseum, per tant ens llevem d'hora, esmorzem en l'antic menjador de l'hotel Rembrandt, una autèntica filigrana antiga,

i després prenem dos tramvies que ens deixen a la porta del Museu,


on durant una bona estona podrem contemplar les obres principals que hi conté, especialment de Rembrant i altres contemporanis (De Meesterwerken). Algunes d'elles obres de gran format que impressiona estar davant d'elles contemplant-les.

Amarats d'art pictòric, sortim a donar un volt pel barri i ens arribem fins al Concertgebouw, magnífica sala de concerts que és tancada, i només podem contemplar de fora estant.


Cop de tramvia i ens traslladem fins al Vondelpark per gaudir d'uns instants de relax

on també hi ha ubicat el museu del cinema.


Retornem al centre neuràlgic de la Leidseplein i en un cèntric Grand café prenem un lleuger Lunch.
Ben descansats i semi alimentats reprenem la marxa. Aquest cop l'objectiu és anar a conèixer el Begijnhof, (el Beateri) a la zona de Spui.

És un jardí preciós rodejat de cases dels segles XVII i XVIII.



Les beates, dones solteres i pietoses, foren reemplaçades per ancianes o estudiants. Al bell mig hi ha l'església medieval, i al núm. 34 la casa més antiga de la ciutat d'Amsterdam, que data del 1477.


A continuació anem a conèixer la Rembrandthuis, la casa on va viure i treballar el pintor,


on no hi ha gairebé cap pintura d'ell, i sí una magnífica exposició temporal d'un dels seus col·laboradors i magnífic pintor, en Jan Lievens.


Després d'això ens retirem una estona a l'hotel a descansar...

la vida del turista és molt dura i sacrificada i necessita repòs de tant en tant.

* *
Un cop refets sortim al carrer i anem directes a conèixer el bar més "in" de la ciutat, el Cafè De Jaren, el més modern dels grans cafès, un disseny de Onno de Vries, és un espai lluminós situat a la vora del Amstel, molt freqüentat per estudiants i homes de negocis.

Aquí prenem un te i fem fotos.

Sortint encara ens quedan forces per enfilar-nos per un dels canals per anar a conèixer el Prinsenhof, o hotel The Grand, que al segle XVI era residència dels hostes principescos.


Fins al 1986 va fer les funcions d'ajuntament de la ciutat, i al 1966 es van celebrar les noces de la reina Beatriu en una de les sales d'estil art déco.

Després vam anar a sopar a un restaurant argentí, teníem desig de menjar una mica de bona carn..., i després de sopar -en aquest país se sopa molt d'hora, entre les 18-20h.- encara ens van quedar forces per arribar-nos al proper barri vermell per estirar les cames i passejar per algun dels seus bonics canals.

Tot seguit a l'hotel a descansar.

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin