- La crònica del viatge comença aquí...
Partim de Nevsehir mentre diem adéu a Uçhisar, i contemplem per darrera vegada els sorprenents paisatges i habitatges troglodítics de la Capadòcia.
Però abans d'emprendre la ruta, fem una breu parada a Avanos per conèixer un obrador de catifes. On ens expliquen l'interessant procès per obtenir els fils de seda dels capolls, i visitem els tallers i l'exposició.

Veiem com les teixidores, amb una paciència infinita, van teixint aquestes meravelloses catifes
i fan autèntiques filigranes...

La bellesa d'algunes catifes ens impressiona, són d'una gran qualitat, i el preu també ens impressiona, no en comprarem cap, evident, però això no ens priva d'admirar els dissenys preciosos d'alguns exemplars. Veiem-los...





La bellesa d'algunes catifes ens impressiona, són d'una gran qualitat, i el preu també ens impressiona, no en comprarem cap, evident, però això no ens priva d'admirar els dissenys preciosos d'alguns exemplars. Veiem-los...

i passegem pel centre i al costat del riu mentre fem unes fotos del lloc,
observem el tarannà de la gent i la peculiar manera de vestir de les senyores, especialment de les més grans.
Acabada la visita, agafem ja la carretera i enfilem cap a Konya per travessar la immensa meseta.
(endavant Doan, carretera i manta...)
El nucli principal de Turquia està constituït per la meseta anatòlica, que ocupa tota la part central de la península amb una altitud mitjana de 800 a 1000 mtrs.
El nostre destí d'avui era arribar a la ciutat de Konya, però abans durant el llarg trajecte travessant estepes i grans extensions de cultius de cereals (Turquia és un dels grans productors de blat del món), a través del que antigament era coneguda com la famosa "Ruta de la seda", ens vam aturar per conèixer un dels famosos Caravanserais, les fondes o posades d'aquells temps, on reposaven i feien nit els homes i els animals que venien de l'orient amb les mercaderies, robes, sedes, espècies, etc.








Continuem la nostra ruta cap a Konya on arribem a l'hora de dinar i ho fem també en un antic caravanserai, ara reconvertit en restaurant pel descans d'uns altres "animals", aquest cop racionals i turistes...

Fou construït en el segle XIII per Jalal ad-Din Rumi, fundador de l'ordre dels dervixos giròvags o Mevleví.


Tot aquest complex impressiona per la riquesa de la ornamentació, la qualitat dels objectes exposats, i pel valor dels documents que il·lustren la vida de Mevlâna.
Des d'internet hem pogut agafar un parell d'imatges del seu interior que no es pot retratar de cap manera.


Aquest Monestir, museu i mausoleu, anomenat també "el llindar de la presència", fou la casa mare de tots els monestirs fundats a Anatòlia, Egipte i Siria per l'ordre dels dervixos giròvags, que van ser dissolts el 1925 per Atatürk.
La seva màxima autoritat, el Çelebi Efendi, posseïa el privilegi d'entregar l'espasa al sultà que ascendia al tron
La ciutat de Konya té uns orígens antiquíssims. S'han trobat restes de l'Edad Calcolítica, corresponents al III mileni a.C.
Quan els apòstols Pau i Bernabé foren expulsats d'Antioquia de Pisidia, es van refugiar a Claudiconium (nom assumit per la ciutat en honor a l'emperador Claudi), on van exercir la seva predicació entre els anys 47 i 53 d.C. Després de convertir-se en seu episcopal va prendre el nom de Ikonium
Abans de marxar veiem encara el petit cementiri on reposen les restes d'alguns dervixos i en les làpides podem observar la forma dels seus barrets rituals...



* * *
Acabem aquí un altre dia complert del nostre itinerari per Turquia. Demà ens dirigirem cap a Antalya, important centre de la costa mediterrània.
Acabem aquí un altre dia complert del nostre itinerari per Turquia. Demà ens dirigirem cap a Antalya, important centre de la costa mediterrània.
- La crònica del viatge continua aquí (17)...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada