dilluns, 26 de novembre del 2012

El dia després... Ras i curt...!!!


I per complementar i contextualitzar aquesta imatge indiscutible, afegeixo el comentari que avui mateix fa l'Antoni Bassas a la contraportada del diari Ara:

La realitat és que avui al Parlament hi ha pràcticament les mateixes proporcions a favor en el Bloc sobiranista (+1), i en contra en el Bloc autonomista (-1) [unionista + PSC amb la seva ambiguïtat], de la consulta pel dret a decidir, que abans d'ahir.

"Però per més que avui Madrid respiri alleujat i els mitjans retirin els seus enviats especials a Barcelona, a Catalunya s'ha operat un canvi consistent en la substitució del nacionalisme per la naturalitat amb què molts catalans han trencat sentimentalment amb la idea d'Espanya i la seva vertebració en un estat autonòmic. I aquests catalans han repartit els eus vots entre CiU, ERC, ICV, la CUP i SI, encara que aquests darrers no hagin obtingut representació, però que sempre votaran a favor d'un estat propi. 
Hi ha, per tant, una àmplia majoria al Parlament enviada per catalans que no renuncien al somni d'una Catalunya lliure. I la pluralitat amb que han votat demostra que el sentiment és transversal, que és el que li passa a qualsevol país del món: que gent d'opcions ideològiques molt diferents coincideixen en el sentiment nacional.

La política té tendència a la complicació i més en un país amb doble eix, com el nostre, però tan irresponsable seria ignorar que el camí cap a l'estat propi va quedar tocat ahir a la nit -com bramaran eufòrics des de Madrid-, com oblidar els vots de tots els catalans i catalanes que el desitgen i no estan disposats a abandonar".
* * *


3 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

som onm èrem Salvador, i tot està per fer i encara és possible.És l'hora de la política amb majúscules.

Pakiba ha dit...

Encara es possible, no estem disposats a abandonar, tot i que Madrid diu que es triomf per ells.

Joan Antoni ha dit...

Perquè la devallada de CIU ha d'afectar el trànsit cap a la sobirania?. CIU mai no ha estat per la independència. És molt bò que la dreta NO lideri el procés. Cal la unió de dretes i esquerres, el país no el forma només la burgesia.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin