dimecres, 18 de maig de 2016

Museu Americà d'Història Natural + Central Park... (02) - (estil Murakami M-S.01)

(M-S.01) - aquesta crònica és la primera que redacto seguint l'estil Murakami-Sorrobloc, tal com plantejava en el post anterior a aquest. El proper M-S.02, parlarà d'Alemanya, Dresden.
* * *

Després del dinar d'aquest primer dia a Nova York, ens dirigim a visitar l'American Museum of Natural History, considerat un dels millors museus del món en la seva especialitat.

 Conté una impressionant col·lecció de fòssils de dinosaures i uns diorames espectaculars representant els principals hàbitats de la fauna africana. 

També conté una interessantíssima col·lecció de minerals i meteorits.
En la seves col·leccions disposa de més de 32 milions d'espècies catalogades.

Es troba situat a Central Park West, a la 8th Avenue, a l'alçada de la W.79th Street.

  
La zona dels "Dinos" fa les delícies especialment dels més joves...
  
I també és especialment important la zona dedicada als minerals, on hi ha una gran abundància i varietat, amb exemplars super espectaculars com aquests...


També són dignes de destacar tota la sèrie de diorames sobre la fauna africana, alguns d'ells d'un gran realisme, fins al punt que algunes criatures, o fins i tot adults que mai havien vist animals salvatges, quedaven embadalits davant els vidres. (veiem alguns exemples)
 

 

 

 En sortir del Museu, davant del Central Park, vam decidir circular per dins del parc camí de l'Hotel, per descobrir alguns dels seus bonics racons.

Va ser una bona caminada que des del carrer W.79th on s'ubica el Museu, fins el W.53th on teníem l'hotel, ens va permetre veure belles panoràmiques com aquestes... 
 
 
 
Dins el parc hi ha un petit memorial en record d'en John Lenon, 
tot recordant la magnífica cançó "Imagine"
Just a prop d'aquesta cantonada hi ha l'edifici on vivia en John Lenon,
 i on va ser assassinat quan sortia de casa seva.


 
 
 Sortint del parc i camí de l'hotel, tot baixant per la 7th Avenue...
...encara tenim temps de veure l'edifici on s'ubica la famosa sala de concerts
el "Carnegie Hall"


* * *
Acaba aquí el nostre primer dia a New York, en un pròxim capítol seguiré comentant noves impressiones neoyorquines...1 comentari:

Lectoracorrent ha dit...

Vaig visitar aquest museu fa uns vint-i-cinc anys. Aleshores era ja impressionant. M'agradaria tornar-hi perquè he vist per Internet que ara també inclouen els microbis entre els éssers vius que tenen cabuda en el museu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin