dimarts, 27 de març de 2007

Miscel·lània Pare Jordi Llimona


Un llibre aplega quaranta visions i els testimonis de persones que van conèixer el filòsof i teòleg, caputxí de la fraternitat dels Caputxins de Sarrià - http://www.caputxins.org/

Aquest vespre de dimarts 27 de març, he tingut l'oportunitat d'assistir a la presentació a la Llibreria Ona de Barcelona del llibre 'Jordi Llimona, rebel i fidel' (Editorial Mediterrània). El llibre, coordinat per Jordi Cervera i Valls, caputxí, qui també ha escrit el pròleg, aplega testimonis, estudis i comentaris sobre Jordi Llimona, sacerdot caputxí, filòsof i teòleg, mort el setembre de 1999. Llimona va escriure diversos llibres que mostraven el seu profund humanisme i on reflexionava, sovint des d'un punt de vista crític, sobre la religió i la pràctica religiosa.

Entre els qui han aportat escrits i testimonis al llibre hi ha polítics com Pasqual Maragall, Josep Maria Carbonell i Joaquim Ferrer, periodistes com Imma Matas i Sílvia Cóppulo, i artistes com Maria del Mar Bonet, Teresa Pàmies, Carme Solé Vendrell, a més de diversos capellans i teòlegs.

La presentació del llibre, magistralment realitzada, ha anat a càrrec de la periodista Sílvia Cóppulo, qui ha fet un breu repàs de totes i cada una de les valuosas aportacions dels col·laboradors del llibre, i després han pres la paraula per aquest ordre, en Jordi Cervera, caputxí coordinador de l'obra i prologuista, el sacerdot Josep Dalmau, Conxita Virgili, Carme Solé Vendrell, i finalment Rosa Fabregat que ha fet una glosa molt emotiva de la persona del Pare Jordi Llimona, tots ells participants en aquesta miscel·lània.

L'acte de presentació l'ha tancat Sílvia Cóppulo llegint un fragment del llibre Viure del mateix Pare Llimona que cita l'escriptor Miquel Ylla-Català en la seva col·laboració al llibre, pàg.509, que diu així:

"Viure és confiar malgrat tot; és esperar malgrat tot; és somriure malgrat tot. Però també es admirar-se, perquè val la pena; també és i·lusionar-se perquè val la pena; i és abraçar-ho tot, perquè com podríem viure sense abraçar?"

I que ens ha emocionat a tots... Ha estat un acte realment esplèndid, enriquidor, i que de ben segur ens farà llegir amb fruició aquest magnífic llibre en el que tothom ha evocat els seus records i les seves vivències del tracte amb un home de Déu, caputxí, que ens va obrir camins de llibertat, de veritat, de rebel·lia i de fidelitat. Compromés amb Déu i amb els homes.

**(Vegeu l'entrevista que la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia li va fer l'any 1999, poc abans de la seva mort, i que publicà al seu butlletí "Espai de llibertat", núm.13) - entrevista

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Llástima que no vaig poguer asistir
a la presentació de la miscelania
pero puc aportar un comentari sobre el P. Llimona fet per el també desaparescut P. Basili de Rubí qui ens va dir que en el convent feia de pare de tothom
recordant-se sempre de tots els sants i aniversaris i dels petits
detalls tant importants en la vida
de comunitat.

Anònim ha dit...

Sóc un admirador de la seva obra, molt especialment del seu llibre "La tolerància". Sempre tinc present la seva mesura present. Pere Pau

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin