dilluns, 8 de febrer del 2010

Interpretar música de W.A. MOZART


Fa dies que volia penjar la crònica del darrer concert en que vaig participar amb la Coral Espígol.

Fou el passat dia 23 de gener de 2010, amb motiu de començar a celebrar el 30è aniversari de la coral.

El concert va ser íntegrament dedicat a música de W.A. Mozart, i el vam fer conjuntament amb la Coral Allegro, tal com podeu veure en el cartell aquí a l'esquerra.

Sempre és un gran plaer estètic i gairebé espiritual, poder interpretar música de grans compositors com és en aquest cas la meravellosa música de Mozart.

No havia parlat del concert abans perquè esperava a poder tenir alguna imatge o gravació per il·lustrar-lo, i ara he rebut una primera gravació d'una de les peces del programa, l'Alma Dei creatoris (KV 277), que podeu veure i escoltar en aquest enllaç (20100123222225.mpg).

La dirigia en Quim Manyós, amb els solistes Natàlia Casasús, soprano, Marta Cordomí, contralt, Lluís Arguijo, tenor i Jordi Bolta, baix, i una orquestra específica per aquest concert. La qualitat de la imatge no és gaire bona però el so és força acceptable.

El programa complet del concert va ser aquest que veieu aquí sota...

* *
La Coral Allegro, com podreu apreciar en el cartell del concert, també celebrava el seu 20è aniversari. La coral neix a l'Institut Municipal d'Educació (IMEB) de l'Ajuntament de Barcelona, i està formada per quaranta-cinc cantaires que, en la seva majoria, són mestres o estan relacionats amb el món de l'educació.

Aquesta coral es va formar l'any 1989, en un procés molt espontani, com a resultat d'un dels cursos de formació musical que organitza regularment el Programa d'Educació Musical per al professorat de la ciutat de Barcelona. Des dels seus inicis i fins el curs 1998/99 l'ha dirigit el Josep Prats. En l'actualitat n'és la directora Montse Meneses.

* *
La Coral Espígol va ser fundada la tardor de 1979 pel seu director, Quim Manyós, en una entitat cívica juvenil del barri de Gràcia. Actualment té la seu al CAT (Centre Artesà Tradicionarius). Està formada per cinquanta cantaires.

El seu repertori, de més de quatre-centes obres, inclou composicions d'estils i èpoques molt diverses, des del Renaixement fins a la música contemporània, passant pel jazz i obres de grans compositors amb acompanyament orquestral com la Missa Nelson i la Missa de Sancti Nicolay de Haydn, les Vesperae solenne de confessore de Mozart, el Gloria de Vivaldi i els Anthems de la Coronació de Händel.

El curs passat va estrenar un altre espectacle amb repertori jazzístic que es va titular Jazz amb cor i va comptar amb la col·laboració d'Ignasi Terraza i el seu trio.

En aquests 30 anys, la coral ha realitzat nombrosos concerts, sobretot a Catalunya, però també ha portat a terme diversos concerts a l'estranger (Barjols i Orléans a França) i a l'Estat espanyol (Mallorca, Burgos, etc.).

* * *

2 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Devia ser una gran vetllada, Salvador.
Felicitats!

Met ha dit...

Caram. Això vol dir que tens una bona veu.

És curiós de veure com actes espontanis i voluntaris acaben tenint una trascendència i una vida molt més llarga del que en un primer moment un es pot imaginar.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin