dimarts, 14 de juny del 2011

Premi d'Honor de les Lletres Catalanes




Sr. Albert Manent i Segimon

Avui hem tingut el privilegi de poder assistir al Palau de la Música Catalana, a l'acte d'homenatge i entrega del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes al Sr. Albert Manent i Segimon, qui fou el meu Director durant els vuit anys en que vam coincidir al Departament de Cultura.

Home de gran saviesa i d'una gran cultura, sempre va tenir amb nosaltres un tracte amical, gentil, seriós i molt cordial.

Durant els anys de la seva Direcció es va crear el Servei de Promoció Cultural i el Servei de Cultura Tradicional que foren els encarregats de celebrar el Primer Congrés de Cultura Tradicional i Popular, i més endavant, l'any 1983, es creà el Centre de Documentació i Recerca de la Cultura Tradicional i Popular (CDRCTP) del qual en vaig ser encarregat d'estructurar-lo, sistematitzar-lo i tirar-lo endavant com a secretari.

Foren uns anys de col·laboració intensa i molt directa amb un home que en tot moment va respectar i valorar la feina que fèiem i ens encoratjava a estimar-la i a estimar el país. Uns primers anys al servei de la Generalitat i de Catalunya, i sota el seu mandat, que recordaré tota la vida.

En un dels últims llibres que va publicar recentment: "Crònica política del Departament de Cultura (1980-1988)", edit. A Contravent, Barcelona, 2010, on ell fa un repàs de tots aquells anys, en l'Annex final va voler reproduir el parlament que ens va fer en el dia del seu comiat com a Director General a tots els col·laboradors que havíem treballat amb ell.  I ordenat i meticulós com era va voler citar a tots i cada un de nosaltres, dient alguna cosa amable i agradable de cadascú.

Pel que fa a mi particularment, la qual cosa li he agraït sempre, va dir: "... després es va incorporar en S.Sorrosal, home molt afinat de cortesia i tan pulcre, que primer es va esmerçar amb èxit a dur el capítol de les subvencions, molt nombrós, i ara s'ha engrescat en l'enriquiment de les bases de dades del Centre de Documentació de la Cultura Tradicional".

Sempre va ser amable amb tothom.

Moltíssimes felicitats Sr. Manent, 
i gràcies pel seu mestratge...!!!

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin