dimarts, 27 de gener del 2015

The most important thing

Retrats d'una fugida

Què és el més important que t'enduries si de sobte haguessis de fugir de casa teva i del teu país? 

Tot i que en llegir aquestes línies et pot semblar inimaginable que això et pogués passar, és una pregunta que milers de persones es veuen obligades a respondre cada dia.

En els darrers tres anys, els conflictes a Síria, el Sudan del Sud, la República Centreafricana i Mali han donat lloc a greus crisis humanitàries. A conseqüència de la persecució, la violència generalitzada o les violacions de drets humans en aquests quatre països, més de 12 milions de persones s'han vist forçades a fugir de casa seva, un terç de les quals han marxat a altres països i han esdevingut refugiades.

Aquesta exposició, organitzada amb la col·laboració de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), és una mirada a la vida d'aquestes persones. 

Partint dels retrats del fotoperiodista americà Brian Sokol, ens apropem als testimonis de 24 persones que, en el moment de ser fotografiades, acabaven de veure's forçades a fugir de casa seva i a endur-se el més important per a elles. 
Són testimonis que ens conviden a reflexionar sobre què faríem nosaltres si ens trobéssim en la mateixa situació.

Una exposició que us recomano. L'hem vista aquest mateix matí a Caixa Forum, i les fantàstiques i expressives fotografies del periodista americà són realment corprenedores. Fan patir només de veure-les i de llegir el dramàtic context on cada una d'elles ha estat presa.

Un món injust on multitud de guerres i d'injustícies fan tant de mal a tanta i tanta gent i tantes famílies que han de fugir de casa seva per refugiar-se en països veins i malviure en campaments sense les mínimes condicions per poder portar una vida digna... 
Molt depriment, i certament fa pensar en quina mena de món tant injust estem vivint...

* * *



L'hem vista després d'haver gaudit amb l'altre magnífica exposició de fotografies Gènesi, de Sebastiao Salgado, (una autèntica meravella).

Que tampoc us heu de perdre perquè s'acaba el proper 8 de febrer



* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin