divendres, 24 de febrer del 2017

Sense separació de poders, ens amenaça el poder absolut...!!

 Sense separació de poders, ens amenaça el poder absolut...

Amb aquesta frase contundent comença avui l'editorial de Vicent Partal a Vilaweb, del que recomano la seva lectura íntegra, ja que és molt il·lustratiu dels fets tant greus que està passant al nostre país a nivell polític...

«El govern espanyol, l'executiu, ha paralitzat el legislatiu [...] i l'ha despullat de qualsevol credibilitat» -(Vicent Partal, dixit)-

La gravetat de la situació de la democràcia a l’estat espanyol és majúscula. 

 El PP ha dissenyat  un estat que pràcticament només obeeix els seus designis, un sistema pensat per a reduir la democràcia a una simple aparença. I el fa jugar com vol i quan vol. (sic)

 Ho rebla encara més la nova querella presentada contra la mesa del Parlament de Catalunya. Especialment per la manera com la interlocutòria aparta un digníssim Joan Josep Nuet de la llista d’encausats, a còpia d’interpretacions sobre el seu pensament i sobre què pensen que volia fer. (sic)

En dret penal, les responsabilitats només es poden dirimir sobre fets, de cap manera sobre intencions i encara menys mirant qui fa què. Això, això que han fet de separar els membres de la mesa segons la ideologia que tenen, simplement és propi de dictadures. (sic)

La situació de la democràcia a l’actual estat espanyol és molt greu. Perquè la tradicional separació de poders que va definir Montesquieu pràcticament hi ha desaparegut. El govern, l’executiu, ha paralitzat el legislatiu posant el PSOE en la seua òrbita, dòcil i disposat a tot, i alhora ha malmès completament el poder judicial: l’ha despullat de qualsevol credibilitat i ha demostrat desvergonyidament, sense dissimular, que el manipula com vol i quan vol. I sense poders separats ni contrapesos l’alternativa és el poder absolut. (sic)

El PP ha dissenyat  un estat que pràcticament només obeeix els seus designis, un sistema pensat per a reduir la democràcia a una simple aparença. I el fa jugar com vol i quan vol. (sic)

L'amenaça que avui tenim tots els ciutadans de l’estat espanyol és el poder absolut del PP. 

I crec que no cal pas recordar que aquest és un partit descarnat, que de tants i tants delictes com ha comès ja no tens manera de saber si és una formació política o bé una organització criminal disfressada d’instrument polític. (sic)

Crec que no calen més comentaris... la situació és d'un perill i d'una irregularitat manifesta. Quant de temps trigarà a explotar i ha desintegrar-se aquest estat corrupte, manipulador i dictatorial...??. Esperem que sigui ben aviat, potser fins i tot abans que poguem convocar el referèndum...!!

* * *

 

1 comentari:

Joan Antoni ha dit...

Un partit que ha aconseguit governar en minoria aprofitant l'avinentesa de no tenir oposició pràctica, ha caigut en la temptació del fàcil autoritarisme. En aquest moment, si el Parlament de Catalunya volgués repetir la demanda al Parlament de Diputats de la transferència puntual de competència per realitzar un referèndum, seria considerada la demanda il·legal i ni es podria presentar i menys debatre. Anem endarrera com els crancs.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin