divendres, 8 de desembre del 2017

La Cathedral Grove amb els seus arbres gairebé mil·lenaris...(11)

Dilluns 21 d'agost, tarda

Després de la plàcida travessia des del continent fins a l'illa de Vancouver, atès que ja havíem pogut menjar alguna cosa al ferry, abans d'anar a l'hotel de Nanaimo, vam aprofitar la tarda per conèixer el famós parc anomenat Cathedral Grove, un extens parc en el qual podrem veure diversos exemplars d'avets del tipus Douglas, caracteritzats per la seva grandària i la seva longevitat. Alguns exemplars tenen més de 800 anys. Són autèntics monuments de la naturalesa.

A través de les fotos que adjunto i d'una curta filmació us podreu fer càrrec de la magnitud d'aquests arbres centenaris...
 (esperant els companys per iniciar la visita)





































  
Douglas va néixer a la vila de Scone a Perthshire, a Escòcia. Després dels seus estudis primaris va treballar com aprenent de jardiner al palau d'un noble de la localitat. Després de set anys va anar a la universitat de Perth (Escòcia) per aprendre el conreu de les plantes de manera científica. Després treballà en el Jardí Botànic de Glasgow. Douglas va emprendre, el 1824, una expedició al Pacífic nord-oest en la qual descobrí i nomenà moltes coníferes, la Picea sitchensis entre elles. L'Avet Douglas rep el seu nom. També va descobrir la rosella de Califòrnia molt utilitzada en jardineria. Va introduir 240 plantes noves a la Gran Bretanya. Morí a Hawaii en circumstàncies estranyes.

Va ser, doncs, aquest botànic qui va descobrir aquests arbres magnífics que prengueren el seu nom, l'avet o el pi Douglas (obriu l'enllaç)

(veieu aquí la immensitat d'aquest tronc que està abraçant la Marta)
I amb aquesta filmació podeu veure la immensitat d'una de les joies de la corona, un avet Douglas de més de 800 anys...!!

L'avet Douglas de la costa es considera els segon arbre més alt del món. Fa de 60 a 75 m i són comuns diàmetres del tronc d'1,5 a 2 m. L'espècimen viu més alt fa 99,4 m. Normalment viuen més de 500 anys.
Creix en les regions costaneres des de la Colúmbia Britànica central del Canadà oest, fins a la Califòrnia central.
* *
En sortir del bosc dels avets monumentals, i ja camí de l'hotel, abans d'acabar la jornada, el nostre xofer ens va voler obsequiar amb una visita extra, i ens va portar fins a una mena de mercat molt heterogeni, ja que a part de moltes botigues de xinesos, restaurants, gelateries, etc., vam trobar una llibreria ben original que ens va cridar l'atenció...

Milers de llibres de segona mà a uns preus baratíssims, classificats per matèries...

Cada llibre portava apuntat en llapis el seu preu

Va ser una sorpresa ben agradable que després de veure tanta natura ens va submergir en el món de la cultura
Ara sí vam fer camí cap al port de Nanaimo on teníem l'hotel aquest vespre.

Ara a sopar i dormir que demà ens esperen noves emocions

* * *
Demà farem la ruta des de Nanaimo fins a Victoria, la capital, amb una parada en la pintoresca localitat de Chemainus, famosa per la quantitat i la qualitat de nombroses pintures murals que decoren les cases i parets del poble.
Però tot això ho veurem en la propera crònica.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin