dimecres, 20 de desembre de 2017

Grandville Island, un gran mercat i unes cases flotants, a Vancouver...(17)

Dijous 24 d'agost,tarda

Aprofitarem, doncs, aquesta última tarda de la nostra estada al Canadà, a la ciutat de Vancouver, per visitar un dels seus barris més populars, la zona del Gastown.

Després de dinar en una original trattoria, The Old Spaghetti Factory, de la zona del Gastown, i de veure prop d'allí l'original rellotge que funciona amb vapor i toca quarts i hores amb un xiulet impulsat també amb el mateix vapor...
(vegeu-lo)
... ens traslladem a la zona portuària a conèixer un dels llocs més pintorescos i animats de la ciutat, el Grandville Island, que en realitat no és una illa sinó una península unida a la riba pel pont metàl·lic de Granville.
 Zona mig portuaria, mig comercial i d'esbarjo.
És un indret que es troba allunyat del centre de la ciutat i per això és un lloc ideal per passar una tarda agradable. Podem passejar a la vora del port, veure la interessant colònia de les cases flotants, la Sea Village,
 algunes d'elles realment soprenents amb l'espai per amarrar la barca pròpia
o visitar el mercat públic on podem comprar de tot i veure els productes típics d'aquesta regió. I també trobar-nos amb aquesta animació a les portes del mercat per un grup de simpàtics músics cubans...
Un cop acabada la visita en aquest indret ens traslladarem a l'hotel per canviar-nos, ja que aquesta tarda-nit viuríem encara una agradable experiència,


la de sopar dalt de tot de la torre anomenada "Vancouver Lookout", on hi ha un restaurant giratori amb una gran vista panoràmica de 360º sobre la ciutat., enfilats a 170 metres d'alçada. 
Ho podrem comprovar en les fotos següents...
 Imperceptiblement el restaurant va girant, i mentre vas sopant vas veient tot el contorn de 360 graus de la ciutat i voltants...
 Mentrestant, també sense adonar-te, es va fent de nit i la ciutat pren una altre aspecte interessant...
També ho podeu apreciar en la pel·lícula que us adjunto (cliqueu l'enllaç)
 https://youtu.be/AZ1FkSqn4hY
Realment força espectacular.


A mesura que va caient la nit encara tenim una altre visió diferent i força bonica


* * *
Demà al matí, a les 9,45h. ja prenem el vol d'Air Canadà camí de Montreal, per empalmar allà amb el vol que ens portarà fins a Barcelona.

 Ja ens enlairem...
sobrevolem la city de Vancouver...
 i ens allunyem definitivament d'aquesta meravellosa regió 
de la British Columbia
 Adéu muntanyes del Canadà, 
adéu per sempre a les Rocky Mountains... !!

* * *
Han estat uns dies super intensos voltant amunt i avall per aquestes terres de l'oest del Canadà. Hem vist moltes meravelles que hem anat recordant al llarg de tots aquests capítols (17) de la meva llarga crònica del viatge.

Vull acabar amb la foto del grup que ens vam fer ahir mateix al peu dels tòtems dins l'Stanley Park, com a bonic i simpàtic record del viatge.

I ara, com a colofó final, no puc deixar de fer un comentari sobre la persona que ens va acompanyar, ens va alegrar i ens va fer gaudir del viatge a tope. Fou el nostre guia en Jean Clément Renaud. Aquí el veiem agenollat davant de tots amb ulleres de sol amb muntura blanca, al costat del Pere.  


Poques vegades en els múltiples viatges que hem fet darrerament havíem trobat un guia tant extraordinari en tots els aspectes. Un home realment peculiar, un xic pallasso, sí es cert, però un gran professional, totalment pendent del grup, sempre disposat a ajudar a qui fos i de la manera que fos. Pendent dels horaris, dels trasllats, dels hotels, de l'autocar, de les sortides i entrades, etc.
Amable, simpàtic, rialler, bromista, afectuós, extravertit, i sobretot, sobretot, molt servicial, fins al punt d'anar a comprar fruita pel seu compte per els que no podíem prendre dolç en les postres. Tot un pur detall. Un gran professional. Totalment recomanable si aneu al Canadà.

Gràcies ben sinceres, Jean-Clement.

Canadà-Oest, British Columbia - agost 2017.

* * *


  • Ara sí que aquí, acaba definitivament aquesta llarga crònica.

Cap comentari:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin