dijous, 20 de juny del 2019

a SUÈCIA, "Seguint els passos dels vikings"...(01)

Des del passat dia 2 de maig, en que vaig penjar la darrera crònica (07) del nostre viatge a Malta, que no havia tingut ni ànims ni temps per a tornar-me a posar davant la pantalla per comentar i documentar una nova experiència, un nou viatge.


Aquesta vegada l'escapada ha estat del 8 al 15 de juny de 2019, i el destí Suècia, amb la intenció de conèixer una mica aquest gran país i sobretot descobrir i seguir els passos dels Vikings.

Vam aterrar cap a mitja tarda a l'aeroport d'Estocolm-Arlanda i tot seguit, abans de dirigir-nos a l'hotel, vam fer una parada breu a Skinnarviksberget, un dels millors miradors de la ciutat, situat en un monticle a prop de la riba del llac Mälaren a l'illa de Södermalm, on es pot gaudir d'una de les millors vistes sobre Gamla Stan (el barri antic), i de la silueta urbana de la ciutat.
(l'edifici fosc és l'ajuntament de la ciutat)

 Aquest serà el nostre hotel durant la setmana d'estada a Estocolm
 I aquesta la habitació un pel psicodèlica que ens va tocar...
Era situat en un lloc força cèntric de la ciutat al barri de Södermalm-Est, a pocs minuts a peu del centre històric del Gamla Stan, i davant per davant d'una gran plaça molt animada i concorreguda, 
 on es respirava un ambient jove, desenfadat, i força burlesc...
Passada la primera nit, el matí del diumenge 9, ens disposem a patejar-nos una mica la ciutat...
Mentre esperem l'autocar explorem els voltants de l'hotel


 
La primera aturada la fem en un mirador damunt la ciutat
i tot seguit visitem un barri antic proper amb típiques cases de fusta encara habitades ara per artesans
En una petita plaça hi ha el bust d'un escriptor i poeta local, Cornelius
A continuació ens desplacem en autocar per a fer la primera visita important del dia, l'edifici de l'Ajuntament de la capital on, a part de les activitats pròpies, a més també se celebra anualment el banquet solemne per la concessió dels premis Nobel.
Però això ens portaria força estona per comentar i veure imatges interessants de diverses dependències, per això, prefereixo tancar ara aquesta breu crònica introductòria que ens ha situat ja de ple en el cor de la vida del país i amb les primeres sensacions de viure en un país escandinau important Suècia, amb una història pròpia associada també a la dels vikings, i amb costums i estils de vida força diferents dels nostres.
 **
Ha estat un primer capítol d'arrencada de la que serà una crònica més extensa que, com faig habitualment, aniré desgranant a mesura que les tingui elaborades. 
Tingueu paciència, i a mesura que avanci l'estiu, aniran arribant capítols posteriors.
 * * *


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin