dimecres, 15 d’octubre de 2008

Una bona notícia per als Blocaires...

Fins ara es recomanava a les persones que superen el mig segle d'edat que mantinguessin activitats com el càlcul mental, la lectura, els encreuats, o aquella cosa tan avorrida dels sudokus...

Llegeixo al diari AVUI d'avui, que uns investigadors de la Universitat de California a Los Angeles, acaben de publicar aquesta setmana un interessant estudi al Journal of Geriatric Psychiatry, on arriben a la conclusió següent: fer servir les famoses www les webs, activa més el cervell que llegir un llibre.

L'equip de l'estudi ha analitzat l'activitat neuronal de persones entre 55 i 76 anys quan es posaven davant de l'ordinador per treballar en la recerca i la lectura de temes a través de la xarxa d'internet. El subgrup de voluntaris que tenien més ampla experiència en l'ús de les noves tecnologies -i per tant, navegaven amb més domini de la xarxa- tenien una activació cerebral gairebé tres vegades superior al subgrup de persones adultes que no tenien habilitats internautes.

Les imatges de ressonància magnètica dels internautes mostraven l'activació de zones cerebrals similars a les mobilitzades durant la lectura de llibres i, a més, activitat en les àrees frontal, temporal i l'escorça cingular, totes relacionades amb el raonament i la presa de decisions.

L'estudi mostra clarament que navegar per internet -atenció blocaires- està relacionat amb una activació dels circuits cerebrals que no es detecta durant la simple lectura [de llibres].

Ja sé que la immensa majoria de blocaires i bloggers que es mouen per la xarxa són gent jove i per tant, de moment, aquest estudi potser els deixarà una mica indiferents, però als que ja superem la seixantena aquest estudi ens conforta i encara ens anima una mica més a continuar bloguejant...

Si a més de passar-t'ho bé, fent amistats, aprenent moltíssimes coses interessants a través dels Blogs, resulta que a més a més això ens tonifica el cervell..., doncs, vinga a continuar publicant, pensant i navegant a través de la xarxa...

Crec que per a tots els blocaires "seniors" aquesta notícia és una injecció d'optimisme...

Blogueixo, ergo sum...!!!


* * *


3 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

si els jubilats entren a l'informàtica, la TV està morta, jajaja

gràcies per linkarme, faig el mateix amb el teu explèdit blog i així ens mantenim en contacte

salut des de Reus

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Avorrits els sudokus? No hi estic d'acord!
Esperarem a que facin un estudi per a veure l'activitat cerebral que genera el procés de resolució d'un sudoku de tres o de quatre estrelles...
Me'n alegro que te'n alegris de les conclusions de l'estudi.
Mentrestant, descregut com soc de tants estudis, em permets un cert excepticisme?
Salutacions.

Salvador ha dit...

Eeiii Xiruquero,
M'encanta que un home actiu com tu digui que discrepa. La veritat és que a mi els sudokus no m'han atret mai. Em dona la sensació d'estar perdent el temps inútilment, però respecto que hi hagi gent que els agradi.
Del que sí que estic convençut és que el que de veritat ens pot mantenir en forma és fer les caminades i excursions a les que som tan afeccionats, jo malauradament ara, per un problema en una cadera, no puc practicar gaire, i trobo molt a faltar les sortides a la muntanya... Això sí que oxigena i desperta els sentits, oi amic?
Una abraçada

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin