diumenge, 24 d’octubre del 2010

L'EMILIA-ROMAGNA a l'Italia (00)

Ara fa tot just 24 h. agafàvem l'avió a l'aeroport de Florència per tornar cap a casa.

Ahir 23/10, havíem de començar una setmana de visites a la Toscana, però per diverses circumstàncies imprevistes es va haver d'ajornar el nostre objectiu i encara sort perquè les previsions metereològiques apunten a una setmana de mal temps en aquella zona. De fet ahir ja vam sortir amb una mica de pluja des de Florència.

Però el destí ens va presentar una oportunitat nova d'anar a conèixer la regió de l'Emilia-Romagna a Itàlia, i ens hi vam apuntar.

Han estat 7 dies de trepitjar aquesta zona potser més desconeguda o ignorada del país per la competència de la popular Toscana i la ciutat de Florència, però no per això menys interessant. Les obres d'art i l'arquitectura religiosa són omnipresents i el recorregut que hem fet, tenint com a base Bolonya, ha estat d'allò més gratificant.

No hem arribat a caure en un èxtasis semblant al del Síndrome de Sthendal però li ha faltat ben poc... Contemplar obres bizantines del segle VIè, tan fantàstiques i tant ben conservades fa caure de c...



Amb la base a Bolonya, el primer dia ens vam dedicar a conèixer la ciutat acompanyats d'una pluja intensa i molesta. Els dies següents el temps ens va ser clement i vam poder gaudir de sol i força fresca.

Això ens va permetre fer totes les visites previstes continuant els dies següents amb els destins programats: Rimini i la República de San Marino, Reggio de l'Emília i Mòdena, Ferrara i el poblet de Dozza, Parma i el castell de Torrechiara (Langhirano), i finalment la joia de la corona Ravenna, amb els seus espectaculars mosaics bizantins, acabant amb un sopar de comiat al poble mariner de Cesenatico.

Ha estat una setmana intensa, però molt gratificant, hem recorregut gairebé tota la regió de l'Emília-Romanya gaudint del seu paisatge plàcid en la fèrtil planura del Po, i sobretot gaudint de les seves importants obres d'art.


Com faig sempre, a partir d'avui aniré desgranant amb detall les meravelles que hem pogut contemplar.
Haig de sedimentar una mica totes les impressions rebudes i seleccionar les moltes fotografies que entre la M. i jo hem captat de tantes obres d'art, ciutats i paisatges.


* * *

  • La crònica continua aquí (01)...

2 comentaris:

Pakiba ha dit...

Precios comentari i macas fotos,ja espero la segona part.
Felicitats per viatge.

La lectora corrent ha dit...

Una de les coses que més em va impressionar a Bolonya és el complex de les set esglésies (la basílica de Santo Stefano). Però la ciutat té tantes joies per veure... (fa anys que no hi estat. quines ganes tinc de tornar-hi!)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin