diumenge, 22 de juny del 2014

CHÂLONS-EN-CHAMPAGNE, un emplaçament remarcable... (01)

Hem passat uns vuit dies al cor de la Champagne, ubicats a Châlons-en-Champagne, una localitat poc coneguda per nosaltres, però que ens ha sorprès per la riquesa del seu patrimoni arquitectònic. 
Châlons en Champagne és un municipi francès situat al departament de Marne, i a la regió de la Champagne-Ardenes, situada vora el riu Marne, i d'uns 45.000 habitants.

Amb aquesta dimensió mitjana sorprèn comprovar que té un important patrimoni arquitectònic amb tres espectaculars temples romànico-gòtics que anirem contemplant paulatinament, Sant Alpí, Notre-Dame-en Vaux, i la catedral de Sant-Etienne.
El primer dia el vam dedicar a conèixer la població que ens acolliria durant tota la setmana, i els dos dies següents els vam dedicar a visitar Reims i els seus importants monuments com la magnífica catedral i els innombrables edicifis d'Art-Déco.
Finalment els altres dies els vam dedicar a summergir-nos en el món de les vinyes de la Champagne, vam visitar EPERNAY, amb la seva famosa "Avinguda de la Champagne", on s'apleguen les seus de les principals bodegues de la regió on hi ha més de tres-centes marques de grans i de petits elaboradors...
ORBAIS amb la seva Abadia, 
MUTIGNY amb un fantàstic passeig per les vinyes "le Sentier du Vigneron à Mutigny en Champagne"



VERZENAY amb el seu Far i el magnífic Museu de la Vinya, 







i finalment HAUTVILLERS on el monjo benedictí Dom Pérignon va ser el pioner en l'elaboració dels primers crus i on és enterrat a l'església del monestir. 


















Fins i tot vam tenir temps de visitar la Necròpoli Nacional de Silleryun impressionant Memorial dedicat a les víctimes de la Guerra del 1914-1918.

Hem tornat amarats de patrimoni arquitectònic, de paisatges, de vinyes i de champagne... tampoc tant, eh?, tan sols van ser tres petites degustacions...

Ho aniré explicant amb més detall en les properes aportacions al meu Blog.


* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin