diumenge, 29 de juny de 2014

EPERNAY, la concentració xampanyera... (04)

La Població d'EPERNAY a la Champagne, aprop de Reims, és la seu de les grans i famoses cases de producció i del negoci del xampany.
Concentrades totes les grans seus en un sol carrer, l'avinguda de Champagne... 
Alguns exemples dels edificis nobles del segle XIX, d'estils renaixentistes i clàssics, propietats dels amos de les diferents productores, que podem veure en aquesta singular avinguda... 

També, en el nostre recorregut per altres poblacions de la zona, hem pogut recollir innombrables mostres de petits elaboradors locals. 

M'ha semblat divertit de fer-ne aquest petit mostrari que serveix d'homenatge als vignerons independents "créateurs de Champagnes" que, amb el seu treball i esforç, han creat totes aquestes varietats de xampany, i també l'han sabut promocionar adequadament.
Finalment, pensar que hi ha més de tres-centes varietats, fa venir autèntic mareig... sobretot si volguessis tastar-les totes !!


En un altre moment tindrem ocasió de fer una ruta a peu de 2.2 kms. per les vinyes per conèixer tot allò referent a les seves peculiaritats, i la cura i mètodes que s'hi apliquen per a obtenir els bons i millors resultats desitjats. Serà a la petita població de Mutigny. 

* * *

Cap comentari:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin