dimecres, 8 de gener del 2020

CAP d'ANY per terres d'Andalusia... (01)

Aquest passat fi d'any vam fer una escapada a les terres del sud, cap a Andalusia. 

El punt d'estada fou a la ciutat de Màlaga, i des d'allí, a part de passejar per la ciutat, vam anar fent sortides per conèixer altres llocs interessants de la província: les Coves de Nerja, el poble blanc de Frigiliana, magnífic per cert, i també el poble de Mijas i els seus típics burrets. 
Gibraltar amb les seves mones icòniques i el seu urbanisme caòtic, la ciutat d'Antequera amb el conjunt arqueològic dels seus espectaculars dòlmens (Patrimoni Mundial de la Unesco), i el seu Museu amb la magnífica escultura en bronze del segle I d.C. del Efebo de Antequera, una autèntica meravella...!!
* * *
El nostre primer contacte amb la ciutat de Màlaga fou la mateixa tarda del dia d'arribada, el diumenge 29/12, tot enfilant-nos fins al mirador que hi ha al costat del castell de Gibralfaro. 
Nosaltres no havíem tornat a Màlaga des de fa més de 30 anys i l'hem trobat molt canviada. En els darrers 20 anys ha fet una gran transformació, i des d'aquest mirador podem observar el gran port comercial que ara té, on també hi arriben alguns creuers, i també podem observar als nostres peus la gran quantitat d'edificis força alts i força descontrolats, sorgits durant els darrers anys d'especulació immobiliària que ara sembla s'ha pogut aturar a temps.
Màlaga s'ha obert molt al turisme que l'ha fet destí molt important dins la Costa del sol, i ha sabut aprofitar aquesta injecció econòmica per millorar la ciutat i incorporar alguns elements culturals molt importants com el Museu Picasso, i altres que anirem veient.
(als nostres peus l'important i luxós Hotel Miramar)
 (el castell de Gibralfaro)
A mesura que anava caient la tarda vam anar cap al centre de la ciutat amb l'objectiu d'arribar-nos fins al famós carrer Larios, on cada dia al vespre, amb motiu de les festes de Nadal, se celebra un festival de llum i so.

Passem amb l'autocar per davant del Gran Hotel Miramar, un super luxe a la ciutat, que acostuma ha estar sempre ple.
i podem veure també l'alcassaba il·luminada
i tot seguit ens encaminem cap a la catedral, 
veient la imponent porta lateral, 
 Visitarem la catedral i el seu interior d'aquí a dos dies, el dimarts 31.
 però aquest vespre seguim caminant fins arribar al famós carrer Larios, per veure a les 20h. l'espectacle de llum i so. 
Aquest festival és realment sorprenent, veieu alguns exemples, i també un petit vídeo que adjunto, per tal que es pugui apreciar millor l'efecte canviant dels llums i també la música que l'acompanya.
 (un detall)

Festival de llum i so, al carrer Larios de Màlaga

(veure video aquí: 





LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin