dimecres, 12 d’agost del 2009

de Barcelona a VARSÒVIA

Quan arribes a Varsòvia (Warszawa), el primer que et ve a la memòria és la tragèdia del Getto. Aquest monument que commemora la insurrecció del getto l'abril de 1943, emplaçat a dins el barri que va viure aquella tragèdia ens ho recorda dramàticament.

Vam escollir viatjar a Polònia una mica a l'atzar, però també moguts per la curiositat i el desig de conèixer de prop la realitat d'un dels països de l'est que més van patir la crueltat de les guerres, les invasions i les dominacions d'altres potències.

La veritat és que no ens ha decebut. Però també constatem que no ha estat un viatge només de plaer, sinó un viatge que ens ha ajudat a reviure i a reflexionar sobre la crueltat humana. Especialment després de visitar Auschwitz i Birkenau.
Fins a quin punt pot ser difícil sobreviure a tantes calamitats, això els que ho van aconseguir..., i com a la fi, amb l'arribada de la llibertat i la democràcia (tan sols fa vint anys que la tenen), han començat a renéixer de les cendres i a aixecar el cap... Polònia avui, comença a ser un país amb una certa normalitat, amb moltes mancances encara, però amb moltes ganes de viure i de progressar.

Com he fet en altres viatges, aniré fent aportacions i cròniques de tot el que hem pogut veure i experimentar en aquest darrer viatge a Polònia. Hem visitat Varsòvia, Cracòvia, Poznan i Gdansk a la costa bàltica, a més dels camps d'extermini d'Auschwitz-Birkenau, i també vam visitar Czestochova.

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin