dimecres, 31 de març del 2010

Ser CAPRICORNI té avantatges i inconvenients...


Haureu notat que fa dies que no publico res al meu blog, però té una explicació senzilla.

Sóc nascut sota el signe de Capricorni i això té unes connotacions molt ben definides... els nascuts sota aquest signe acostumen a ser persones treballadores, responsables, pràctiques, persistents, metòdiques, organitzades i molt ordenades, i també tenaces, exigents, tossudes, reservades i fidels...

I tot això ha fet que jo fos l'escollit per a fer una feina força feixuga, però necessària, de recol·lecció de documentació gràfica de la segona coral en la que hi participo activament, La Coral Espígol, amb motiu de celebrar aquest any el 30è. aniversari de la seva creació.

Algú va tenir la intuició de que un Capricorni com jo podia ser la persona escollida per a fer aquesta tasca i m'ho van demanar. Així, doncs, vaig posar fil a l'agulla i a hores d'ara he aconseguit aplegar, debidament ordenades i classificades, un total de 660 fotos i 21 videos dels 30 anys de vida de la coral.

Es realment interessant comprovar l'evolució durant aquests anys i com s'han pogut recollir imatges tan diverses i alhora tan interessants com aquesta...


d'una col·laboració en una retransmissió d'una missa a TV-2 l'any 1984,

o aquesta altra d'una visita d'un cor xilè l'octubre del 1992,



o altres imatges d'alguns dels intercanvis que la coral ha fet amb corals d'altres localitats o països al llarg d'aquests anys, com a Barjols en Provence, Orleans, Fleury les Aubrais...

 
o Mallorca (sa Pobla), o a Burgos, davant el magnífic retaule de l'esglèsia de San Nicolàs


 tots ells plens d'anècdotes i de vivències interessants

i també algunes experiències interessants com un concert de Jazz amb l'Ignasi Terraza trio (vegeu)


o fins i tot una mena de happening intentant cantar damunt d'unes bicicletes tot participant en el festival Ribermúsica, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, tot just l'octubre de l'any passat.


Ara, un cop acabada la feina de recol·lecció vindrà potser la part més delicada o més complicada a nivell tècnic, ja que intentaré muntar una pel·lícula amb tot aquest material, incorporant-hi cançons i músiques de les moltes que la coral ha interpretat al llarg d'aquests 30 anys, i tot plegat gravar-ho en un DVD que es pugui mirar tranquil·lament en un televisor...

Aquesta tasca la confio portar a terme amb els bons programes que tinc al meu Mac, com són el iMovie i el iDVD. Espero i confio en que ens en sortirem... tant de bo...!!

* * *

5 comentaris:

Marta ha dit...

M'agrada el post. Apa! endavant que no ha estat res!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Home, doncs tens una bona feina per davant. I bonica.
Ara, segur que te'n sortiràs amb nota.

Met ha dit...

Entenc perfectament l'esperit del post. No hi ha res de més ratificant que comprovar com els añtres confien en tu per engegar un projecte. Si a més, és d'un tema que t'apassiona, encara millor.

Jo estic en una situació similar... i a més sóc capricorn. Amb això ja ho he dit tot!

Sort!

Joan Antoni ha dit...

Donar als astres la responsabilitat de quí o com som, penso que és oblidar la nostra biografia. Algunes cultures ho relacionen amb el nom, d'aquesta manera el nom definitiu es postposa fins que la personalitat de l'individu es manifesta. (cultures animistes)

Anònim ha dit...

What words... super, a remarkable idea

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin