dimarts, 6 de juliol del 2010

Noruega: costejant entre illes i fiords espectaculars...(03)

  •  la crònica del viatge comença aquí...


El vaixell surt de Hammerfest al voltant del migdia per continuar navegant en el seu llarg recorregut per tota l'espectacular costa noruega...

Aquí sota podeu veure l'esquema de la porció de costa que anem a recòrrer damunt del MS Midnatsol..., encara estem molt per damunt del Cercle Polar Àrtic.


El temps és potencialment bo, hi ha algunes nuvolades que de tant en tant deixen anar un petit ruixat, però en general el temps és variable, però clar amb núvols, i això li dona un toc especial als paisatges...

Continuant la navegació, deixarem a estribord dues grans illes: Seiland i Stjernoya, en la primera els samis tenen els pasturatges d'estiu pels seus ramats de rens.

El vaixel fa una parada cap a quarts de quatre a Oskfjord, població bellament emplaçada entre altes muntanyes, 

i que a més de les fotos, podreu apreciar també en aquesta curta filmació...


També farà una altra breu parada a les 19 h. a Skjervoy, per recollir passatge i descarregar mercaderies, com fa habitualment en la majoria de poblacions on s'atura.

Cal veure la perícia que tenen els pilots de la nau en fer aturar aquest petit monstre i aparcar-lo com si fos un utilitari..., o una simple barqueta com aquesta...
Seguirem el recorregut fins arribar a Tromso cap a mitja nit, on tindrem l'oportunitat de baixar, ja que hi fa una aturada d'hora i mitja, i aprofitarem per trepitjar terra i conèixer una mica la població

Es evident que a mitjanit no és gaire comú de veure un grup de persones passejant, però aquí la llum és tant clara que sembla estem a mitja tarda, amb la diferència, però, que aquí els carrers són deserts, plovisqueja una mica i fa fred.

(aquí va nèixer aquest famós explorador noruec de les regions polars)
 
Només en algun bar hi ha gent jove bevent i xerrant, i riuen una mica quan veuen el nostre grup passejant en solitari a aquestes hores de la matinada.
Cap a quarts de dues tornem al vaixell per reemprendre la navegació i descansar unes hores.

* *
De matinada, cap a les 04 hores, toquem port a Finnsnes, i seguim ruta


finalment arribem a Harstad, cap a les 8 del matí, i fa un dia esplèndid.
El matí el dedicarem a visitar l'illa més gran de Noruega, Hinnoya

Ens enfilem per veure una panoràmica de la població i del gran port on durant tot l'any s'aturen vaixells de diferents nacionalitats.


El principal punt d'interès és visitar la seva església, en la qual el ministre luterà ens donarà la benvinguda en diverses llengües, i coneixerem la seva història i els seus murs de pedra de 3 metres de gruix, testimoni de la seva funció defensiva durant la darrera guerra mundial.


També visitem el mausoleu dedicat als molts soldats soviètics que aquí van perdre la vida durant la guerra, situat en un prat deliciós a la vora del mar, un lloc certament idílic per a ser enterrat...


També podem observar que algunes cases noruegues són realment esplèndides...!!

Amb l'autocar anem a vorejar el Kvaefjord fins a Resnes,


on agafarem un ferri per travessar el Gullesfjord i arribar fins a Flesnes,

i tot seguit fem itinerari fins al port de Sortland, ja en l'illa propera de Langoya, on arribarem travessant un llarg pont.

La perícia i la sincronització del conductor de l'autocar va fer que travesséssim el pont just en el mateix moment que el nostre vaixell Midnatsol navegava per sota nostre.
Es va aturar un minut per veure'l passar per sota el pont i vam aprofitar per fer les fotos

En aquesta illa a la que arribem ara mateix, es troba Sortland, un centre de comunicacions que compta amb un important por militar encarregat de vetllar per les costes noruegues.

I és en aquest port que pertany al arxipèlag de les illes Vesteralen, que retrobem el nostre vaixell per continuar l'aventura cap al sud...

(el port de Sortland i el vaixell)

(l'espectacle dels cims nevats de les Vesteralen en ple mes de juny)

I encara estem a moltes milles del Cercle Polar Àrtic...

* * *

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin