dijous, 25 d’agost del 2011

Medjugorje santuari marià + Etno-Herceg, un Eco-museu (09)



El segon dia d'estada a Mostar, pel matí ens vam traslladar uns 25 kms. per anar a conèixer un lloc ben especial... Hem visitat el Santuari de Medjugorje, situat en un petit poble de Bosnia-Hercegovina, molt a prop de la ciutat de Mostar.

Es un santuari on hi ha una devoció especial pel fet que segons diuen, fa uns 25 anys, el dia 24 de juny de 1981,  hi va haver unes aparicions de la Mare de Déu a sis joves de la localitat...

No vull ni puc opinar sobre aquests fets, només que si algú hi té interès aquí us deixo un enllaç on trobareu tota la informació sobre el lloc. I també podreu llegir la posició actual de l'església sobre aquests fets i aquest indret.

Us remeto a l'escrit que fa la Ma. Teresa en el seu Blog on trobareu ben detallat el que vam veure en aquesta visita fugaç a aquest santuari dedicat al culte de la Mare de Déu. Com molt bé diu ella (aquí), una experiència insòlita i inesperada de les que t'aporten els viatges, i que no ha fet augmentar ni disminuir ni la meva fe ni les meves creences...

Aquest dia se celebrava una trobada interacional de joves i tot era molt ple de gent...

* * *
... Després de la visita al santuari, ens traslladem uns kilòmetres més per anar a dinar a un lloc peculiar, es tracta d'una mena de Eco-museu, anomenat Etno-Herceg (veure aquí), que és una mena de poble tradicional croata (com si fos el nostre poble espanyol de Montjuïc), on volen representar com era i com vivien tradicionalment la gent camperola d'aquests indrets.




Hi ha cases d'artesans, de pagesos, el molí, el forn, l'església, etc. i fins i tot hi cases tradicionals que es poden llogar per passar-hi uns dies. Tot molt bonic i molt endreçat.





En acabar la visita vam tornar deseguida cap a Mostar, ens quedava encara una tarda lliure per acabar de viure intensament l'atmosfera de la ciutat martiritzada per la guerra...

* * 
Demà al matí deixarem definitivament Mostar i la regió Hercegovina per retornar a Dubrovnik, a Croàcia. Ens queda encara una altre país per descobrir, Montenegro.

* * *


  • La història continua aquí... (10)

1 comentari:

Joan Antoni ha dit...

És curiós com les "aparicions" marianes segueixen un mateix esquema: grup de preadolescents que presenten un trastorn de la percepció visual en forma de "dona blanca" i que interpreten com la "Verge Maria". Posteriorment el lloc es transforma en centre de pelegrinatges, trobades religioses i/o turístico-religioses. Oficialment mai la jerarquia Catòlica veridifica el fenòmen però deixa fer perquè ja li va bé així. Un fenòmen neuro-psiquiàtric encara no ben estudiat i prou interessant.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin