dilluns, 23 de febrer de 2015

L'Art i l'Artesania arran de costa...

Ahir vam tenir ocasió de visitar el museu del Cau Ferrat i el Museu Maricel, a Sitges, després de la seva recent remodelació al desembre del 2014.

S'ha aconseguit una experiència museística realment esplèndida.

Ara la visita comença per la col·lecció d'art del Maricel, que ha estat reubicada en el nou edifici, i al final es connecta interiorment amb el Cau Ferrat.

Jutgeu vosaltres mateixos...


 


Comencem el recorregut per les diferents sales del museu Maricel...
Sant Francesc
Abans de passar a unes altres sales, una breu explicació sobre l'origen i procedència de totes aquestes obres...
Després de contemplar aquestes magnífiques obres de l'art romànic i gòtic, a continuació passem a unes sales amb obres molt més contemporànies...

 La festa de Sant Bartomeu, a Sitges


La processó del Corpus

(dos exemples de pintura lluminosa)
(escenes de la vida moderna)

* *
Tot seguit deixem Maricel, per accedir al Cau Ferrat, que malgrat l'aparent caos i amuntegament d'objectes, ara llueix molt més net i polit (en Rossinyol penjat d'una làmpada)

Dama del Cau Ferrat. Obra catalanovalenciana, 
de la primera meitat del segle XV.

Dues magnífiques pintures del Greco que Rossinyol va adquiri per 1500 pts. de l'època...
 Sant Pere
la Magdalena

Baixem al pis inferior per acabar de contemplar el cau d'en Rossinyol...(en la intimitat del seu despatx trobem això...)


Un cop ben dinat, aprofitem per voltar una mica per Sitges en una tarda mig tempestuosa,i acabem la jornada amb una visita a la Casa Bacardí, 


on tindrem ocasió de confeccionar i degustar el nostre propi "mojito", amb l'ajuda dels coctelers professionals de la casa.


I així acaba la nostra interessant visita a Sitges, Cau Ferrat, museu de Maricel, i Casa Bacardí. Totalment recomanable per aquells que encara no ho coneguin.

* * *

1 comentari:

Maripepa Brustenga ha dit...

Abans de la remodelació al Cau Ferrat no deixaven fer fotos. Jo en vaig fer alguna i vaig tenir un guarda d'acompanyant tota la resta de visita... Veig que per sort les normes han canviat!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin