dilluns, 22 de juny de 2015

Navegant per Flandes i els Països Baixos... (01)

Ha coincidit en el temps que aquesta darrera setmana, del 14 al 21/06, mentre nosaltres estàvem navegant per rius i canals de Flandes i els Països Baixos, aquí a Catalunya s'estaven produint tota mena de terratrèmols polítics, i precisament el M.H. President Mas, agafava el timó de la nau i apuntava la proa amb fermesa i decisió cap a l'horitzó del 27-S.

Precisament, una de les frases que dissabte va dir el President Mas, en la seva conferència a Molins de Rei, fou aquesta: "la independència permetria a Catalunya, entre moltes altres coses, tenir unes infraestructures com Holanda...", i realment, acabats d'arribar directament d'Amsterdam, i després de circular pels nombrosos canals i carreteres, i de passar pel magnífic i ben organitzat aeroport de Schipol, penses que tant de bo aviat ens poguéssim assemblar a un país tan fantàsticament ben organitzat i tant ben dotat de grans infraestructures. 

Però ara ja m'estic embalant i no era la meva intenció baixar de cop a l'arena política i al dia a dia d'aquests aconteixements tant vibrants que estem vivint.
La meva intenció en aquest primer apunt d'aquesta nova crònica de viatge és la de fer un esbós del petit creuer fluvial que durant set dies hem estat realitzant per terres flamenques i dels Països Baixos.

A bord del vaixell M.S. Swiss Pearl, i noliejat per l'empresa de viatges Politours,
vam embarcar  a Brussel·les
(capital de la Unió Europea),
i  amb destí final a Amsterdam. Això ens ha permès poder visitar i conèixer ciutats tant interessants i emblemàtiques com la mateixa Brussel·les.
(l'Atomium)
(bonic edifici a la Gran Place)
 després visitem Malines 
(patrimoni de la Humanitat per la Unesco),

i també Lovaina (la famosa ciutat dels estudiants),
(la ciutat plena d'estudiants)
(l'espectacular Ajuntament)
i després de travessar algunes comportes anirem cap a Anvers 
(la ciutat natal del pintor Rubens),
(la gran font al mig de la plaça central)
(detalls d'un barri interior)
Bruges i Gant
(dues ciutats declarades patrimoni de la Humanitat 
per la Unesco),

(dos aspectes fluvials de Bruges)

(dos edificis emblemàtics de Gant)
la ciutat de Middelburg 
(una preciositat de ciutat medieval),
(una ciutat molt agradable per viure-hi)
(amb uns racons medievals interessants)
la impressionant i moderna ciutat de Rotterdam (amb el seu importantíssim port, el més gran d'Europa), al que arribarem de nit, tot contemplant els moderníssims edificis construïts recentment...
(pont llevadís espectacular)
(arquitectura d'avantguarda)
 Visitarem Delft (amb les seves famoses ceràmiques blaves),

(el campanar una mica inclinat)
(una de les cases principals de la ciutat)
i també visitarem La Haia, la capital,
(les cases del parlament)
(un bonic edifici Art-Decó)
i finalment arribarem a Amsterdam (amb el Rijksmuseum),
(no calen presentacions)
(un dels molts locals típics de la ciutat)
i farem encara en la darrera tarda, una sortida-extensió a la part nord per visitar els pobles de Edam, Volendam, 
i Zaandam amb els seus molins.
(detall de Edam)
(església de Volendam)
(els grans molins a Zaandam) 


Hem vist una pinzellada del recorregut efectuat durant aquesta setmana de navegació en el petit creuer per terres de Flandes i els Països Baixos...

Queden moltes coses encara per veure i comentar que aniré publicant en dies i setmanes posteriors. El treball de selecció d'imatges i de recerca d'informació més detallada de cada una de les ciutats i dels indrets visitats, requereix un petit treball d'aprofondiment que aniré fent amb molt de gust, i que la majoria dels lectors habituals del meu bloc, ja sabeu que m'agrada fer-ho de la manera més acurada possible.

Així que, gràcies per llegir-me, i de moment, aquest és un petit "tastet" del que ha estat aquesta passejada per l'Europa del Nord, on el temps és generalment molt més fresc que aquí i molt més núvol, això segur, només es compensa per les coses interessants i el patrimoni del que pots arribar a gaudir.

* * *

Cap comentari:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin